Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Karma nás baví 2.část Je možné najít pravého partnera?

Po shlédnutí filmu Tajemství jsem ke svému rozhodnutí přidala ještě další dva postoje. Prvním z nich byla pozitivní věta že „mám nejlepšího partnera z celého vesmíru“ a druhým uchopení svého života jako cesty k lásce, kdy zde nejsem pro nic jiného nežli proto, abych krásně žila: tudíž přepychový vztah s tím pravým není nic výjimečného, co potká tu a tam někoho jednou za sto let, ale mám to žít – normálně, hned teď. Narodila jsem se pro lásku a mám žít co nejlépe, tzn. v pravém partnerství. Takže nač to odkládat. Pěkně je třeba žít ihned.

Po přijetí postoje „mám nejlepšího partnera z celého vesmíru“ přišel úlek. Co když je to velikášství? Smím vůbec takto uvažovat? V sobě jsem uslyšela věty, které můj postoj potvrzovaly: Víš, každý, kdo něčeho pořádného dosáhl, myslel takto „vysoce“. Jen si podrž své rozhodnutí a vůbec se za něj nestyď, je na místě. „Nejlepší z celého vesmíru“ neznamená, že by byl bez chyb. Bude nejlepší pro tebe…“

Když jsem si v sobě spojila svá tři nová rozhodnutí: vztah si začnu jen s tím pravým, mám nejlepšího partnera z celého vesmíru a láskyplné a moudré partnerství mám žít teď hned, začala jsem se cítit „jako v nebi“. Bylo mi tak nádherně, jako kdyby už stál vedle mne. A začaly se dít věci. První z nich byla informace, která mi proběhla hlavou: „Partnera nikde nemusíš hledat, on přijde a zazvoní u tvých dveří.“ Usmála jsem se nad tou zprávou a vše jsem nechala volně plynout. Přestala existovat jakákoliv překážka, která by mi v nalezení „toho pravého“ bránila. Z plochosti žití, které si vysvětluji jako postrkování koleček papíru po desce – jsem se vznesla nahoru do dalšího rozměru žití. Svůj dosavadní dvojrozměrný svět jsem obohatila o třetí rozměr. Opustila jsem běžné názory na vztahy, přijetím „nemožného“ jsem si zjemnila své energie. Překročila jsem svůj stín, nabídla jsem se pro smysluplné partnerství.

Ještě jsem nevěděla, co znamenají slova „budete vybráni“ ani jak bezpečně rozpoznám pravého partnera ani to, jak je možné, že ten pravý přijde a zazvoní u mých dveří. Ale svou změnou jsem uvolnila první vločku sněhu a do pohybu se dala celá lavina. Moje nabídka pro smysluplné partnerství byla hotová, z mé strany k ní nebylo co dodat. Pominuly veškeré překážky, kterými jsem si blokovala příchod toho pravého – a „On“ mohl konečně přijít. A aby to bylo hodně báječné až kouzelné, tak si představte, že skutečně zazvonil u mých dveří. A světe div se: už za tři dny.

A jak musíme být obezřetní na každém kroku, jak je třeba udržet se v čistotě svých myšlenek, neboť to je třeba k tomu, aby se předpoklad pravého partnerství naplnil, o tom si povíme příště. Teď ještě na závěr dodám, co znamenají slova „budete vybráni“. Abychom měli šanci potkat se s tím pravým, musí postup, který jsem popsala výše aplikovat oba dva. Tím se oba zdvihnou z ulpívání v plochosti žití, zjemní se natolik, že si oba dva pěkný vztah zaslouží. V nenávratnu „pod sebou“ nechají překážky (strachy, obavy, nejistotu, mylné představy o životě i o partnerství, nečestnosti nejrůznějšího druhu, tlaky a další nepravosti), energeticky sebe povýší do nových možností. Pravého partnera nevykoukáme vně sebe tím, že budeme běhat od jednoho k druhému a vyzývavě mu budeme hledět do očí. Partnerství s tím pravým je o nás osobně, o práci na nás, o naší změně k lepšímu, díky níž se pro smysluplný vztah nabídneme.  Neptejte se, kde je pro mě ten pravý, příp. ta pravá. Otázky tohoto druhu ze svého repertoáru nadobro vymažte. Ptejte se po jediném: kde jste vy osobně. Pokládejte si otázku: „Kde jsem já? Jsem člověk, se kterým by bylo možné budovat pěkné partnerství?“ Lidé jsou těmi, kdo se pro řádné partnerství nabízejí. A když se nabídnou oba dva, potom Bůh řekne: „Ano, už by to šlo. Jste schopní  žít smysluplný vztah. Jste vybráni.“ A „zinscenuje“ naše setkání. Svede naše kroky dohromady.

Základem všeho dobrého jsou naše dobré myšlenky. A to, co žijeme, je realizace našich myšlenek v praxi. Takže první krok k pravému partnerovi spočívá ve vylepšení našich osobních postojů, v odložení mylných představ a nahrazení pomýlení záležitostmi smysluplnějšími. Když toto provedeme, jsme pro řádné partnerství tzv. vybráni. Dostaneme šanci vztah, který stojí za to skutečně žít.

Autor: Bohumila Truhlářová | středa 4.5.2011 0:33 | karma článku: 19,98 | přečteno: 2283x
  • Další články autora

Bohumila Truhlářová

Přesně takhle se choval Hitler, když chtěl dostat svět do války, řekla mi prababička

„Putin v pytli na mrtvoly, modrožluté vlaječky kam se podíváš, hodinové telefonické rozhovory Macrona s Putinem, přátelská jednání Merklové s Putinem... děvenko, to všechno smrdělo už na dálku.

28.2.2023 v 9:08 | Karma: 6,53 | Přečteno: 178x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

Zákulisní hry šmejdů

Kam oko dohlédne, nikdy jsme nevedli útočnou válku proti jiné zemi. Kdo si dovoluje podsouvat českému lidu, že jeho povinnost je útočit na jiné!?!! Ústavně zakotvená povinnost je bránit naši zemi, pokud jsme napadení nepřítelem!

28.2.2023 v 7:38 | Karma: 12,53 | Přečteno: 242x | Diskuse

Bohumila Truhlářová

Kdy je nejhůř? Když zločinecké bandy proniknou do sfér života

...a nastolí vládu jedné strany. A je jedno, jestli to udělají fašisti, komunisti nebo zbohatlíci. Hrůza, jakou způsobí jejich lež a neomalenost vede až

26.2.2023 v 12:07 | Karma: 16,20 | Přečteno: 600x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

A pak najednou ze dne na den jako by se nic nestalo

Do objektu vstoupili vojáci, mladí, zdraví, při pohledu na tu hrůzu kolem se odvraceli a zvraceli. Paní, která přežila

14.2.2023 v 9:20 | Karma: 23,90 | Přečteno: 856x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

Je europoslanec Milan Uhrík v Bruselu jediný při smyslech?

Když islamisté posílali k sebevražedným útokům své soukmenovce, říkal k tomu náš přítel ing.Jan Konfršt: "Všimněte si, nikdy do toho nejdou jeho synové, jeho rodina." Posílat na smrt druhé, to zločince nebolí.

3.2.2023 v 14:17 | Karma: 33,40 | Přečteno: 1323x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Bolesti, závratě, průjmy. Horečku dengue si vozí z ciziny čím dál víc Čechů

1. července 2024  9:44

Odborníci na infekční nemoci varují před rostoucím rizikem nákazy virovou horečkou dengue...

Rozvodněné řeky, zatopené domy i tábory. Bez proudu jsou tisíce odběratelů

1. července 2024  6:56,  aktualizováno  9:24

Silné bouřky v neděli udeřily převážně ve východní polovině Čech, na Moravě a ve Slezsku. Na 15...

Katastrofa. Macronova éra skončila, píší o výsledku voleb francouzská média

1. července 2024  9:22

První kolo předčasných parlamentních voleb ve Francii bylo katastrofou pro prezidenta Emmanuela...

Rozdělování dotací na kulturu bylo složité, přínosy jsou nejasné, zjistil NKÚ

1. července 2024  9:05

Systém rozdělování dotací na kulturní aktivity v Česku byl složitý a neefektivní a zatěžoval...

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...

  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1042x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik