Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Karma nás baví - 2. část Existuje cesta do minulých životů?

Proč minulé životy své i lidí kolem běžně neznáme? Protože jsme nedodali svému žití potřebný díl pozitivní energie, nevydali jsme ze sebe dost pozitivních názorů, postojů, myšlenek, vět i činů – málo jsme odpouštěli sobě i druhým, kritizujeme, pomlouváme, jsme uzavřeni v negativních postojích – a v tom to je. Jakoukoliv pozitivní energií, kterou ze sebe vydáváme (pokorou, odpouštěním, přijetím i toho, čemu nerozumíme, co nejlepšími rozhodnutími a smysluplnými činy) kolem sebe vytváříme duchovní prostředí nové kvlity. A díky této své nové energii jsme schopni strávit věci, pod kterými se ostatní hroutí.

Když ke mně přišla zkouška, zda mohu proniknout hlouběji do poznání faktů o minulých životech, nebyla moje duchovní ochrana dokonalá. A tak to zabolelo až na dřeň a několik dní jsem se z toho vzpamatovávala. Dnes je mi jasné, kdo minulé životy zná. Je to ten, kdo se pod poznáním nezhroutí, koho nesrazí na kolena. Žijeme v geniálním světě a informace dostane ten, kdo si jimi neublíží. Kdo dosud s odpouštěním, přijímáním, vědomým zlepšováním svých vlastností nezačal, kdo dosud dobré věci do svého života neuvedl dost, nedozví se o minulých životech nic proto, že by mu tyto informace nepomohly. Měly by totiž opačný účinek – zaměstnaly by jeho mysl a výsledkem by nebyl pokrok, ale stagnace. Informace z minulých životů se začneme dozvídat tehdy, když splníme dvě kritéria: neublížíme jimi sobě a ani jimi neublížíme druhým lidem. Minulé životy nejsou senzace. Podíváte-li se na dějiny minulé, všechny ty války a hrůzy ve světě (a samozřejmě i projevy lásky), to nebyli nějací „oni“, to jsme byli my!

A teď jsme na tom tak, že nemáme metr, abychom změřili míru lásky či zavinění minulá a tak naše úvahy o nás samých jsou veskrze mylná. Vidíme „hraboše“ majetku a moci neštítící se žádné podlosti, kteří se přeceňují a mylně se domnívají, že žádná karma neexistuje a tudíž mohou všechno. Na kurzech a dalších svých akcích vidím zase opak: lidi, kteří byli v minulosti duchovně na výši a pomáhali i ostatním a přišli sem teď zvládnout „vrcholové body“ vesmírného zákona (viz kniha Vesmírné zákony v praxi) – třeba dojít až k postoji „Žiji v Bohu. Jsem.“ A nevědí o své kráse, nezačali s odpouštěním natolik, aby uviděli, kdo jsou a kudy teď mají jít dál. Stagnace „hrabošů“ i ostatních bohužel existuje.

A o jaké přezkoušení ohledně možnosti vstupovat do minulých životů u mě šlo? Stalo se to během jednoho mého zklidnění. Seděla jsem při tiché hudbě v tureckém sedu se zavřeným očima, zabývala se odpuštěním a najednou jsem v sobě uslyšela věty: „Chceš znát datum svého úmrtí, i úmrtí tvých dětí, partnera, příbuzných, známých i tvých spolupracovnic? U některých lidí se můžeš dozvědět třeba i to, na co zemřou.“ Co byste v takové chvíli dělali? Já jsem vyskočila, jako když do mě píchne, tak mě to vyděsilo. A nahlas jsem zavolala: „Ne, to tedy nechci!“ Byla jsem hrůzou bez sebe. Jak bych se s tou informací vyrovnala? Syn v té době jezdil na motorce, a kdybych se např. dozvěděla datum jeho smrti, věděla bych, že určitý den havaruje a nepřežije to, jak bych se k tomu postavila? To bych mu propíchla kola na motorce či ho zamkla doma, aby ten den nikam neodjížděl? Nebo bych vše nechala bez jediného slůvka vysvětlení proběhnout? Ale co kdyby se v ten den skutečně zabil? Jak bych s tou vinou žila? Bylo to na zbláznění. Jak ubíhala hodiny za hodinou a mně se pořád myšlenky honily hlavou, došlo mi, že nejlépe ze všeho bych unesla svou smrt. Kdybych měla umřít za rok či za měsíc, s tím bych se smířit uměla. Ale nepokusit se zabránit smrti lidí kolem, to byla vina, kterou jsem si ani neuměla představit. Po třech dnech marného přemýšlení, co s tím udělám, to bylo stále stejné. Jen mi došlo, že mi tyto informace nikdo nevnucuje. Že ke mně přišla pouhá nabídka, byla jsem otázána, zda to chci poznat. A jestli nic nového poznat nechci, tak se to ani nedozvím. No jo, ale co když tím, že vytrvale říkám: „ne, ne, ne“ jsem si zavřela přísun k jakýmkoliv dalším informacím? To by tak mohlo být. A to jsem nechtěla. A tak jsem to po třech dnech riskla. Uklidnila jsem se, zavřela jsem si oči a sama sobě jsem řekla: „tak já to chci poznat“.

A co se stalo? Nebojte se, nic nad moje se nepřihodilo, naopak. Vesmír byl neskonale milostivý… Žádná data úmrtí mých nejbližších nepřišla, všechno to byla zkouška. Místo obávaných informací jsem se dozvěděla úplně něco jiného. Uslyšela jsem tato slova: „Představ si jakoukoliv svojí vlastnost nebo svůj projev, kterému nerozumíš a můžeš se dozvědět, jakou to má příčinu minulou. Poznáš svůj minulý život, který se právě k tomu váže. Dojde ti, kdy to či ono začalo a proč jsi teď taková.“ Byla jsem pozvána k prvnímu vhledu do svých minulých životů…

 

 

Autor: Bohumila Truhlářová | pondělí 2.5.2011 12:20 | karma článku: 10,22 | přečteno: 1531x
  • Další články autora

Bohumila Truhlářová

Přesně takhle se choval Hitler, když chtěl dostat svět do války, řekla mi prababička

„Putin v pytli na mrtvoly, modrožluté vlaječky kam se podíváš, hodinové telefonické rozhovory Macrona s Putinem, přátelská jednání Merklové s Putinem... děvenko, to všechno smrdělo už na dálku.

28.2.2023 v 9:08 | Karma: 6,53 | Přečteno: 178x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

Zákulisní hry šmejdů

Kam oko dohlédne, nikdy jsme nevedli útočnou válku proti jiné zemi. Kdo si dovoluje podsouvat českému lidu, že jeho povinnost je útočit na jiné!?!! Ústavně zakotvená povinnost je bránit naši zemi, pokud jsme napadení nepřítelem!

28.2.2023 v 7:38 | Karma: 12,53 | Přečteno: 242x | Diskuse

Bohumila Truhlářová

Kdy je nejhůř? Když zločinecké bandy proniknou do sfér života

...a nastolí vládu jedné strany. A je jedno, jestli to udělají fašisti, komunisti nebo zbohatlíci. Hrůza, jakou způsobí jejich lež a neomalenost vede až

26.2.2023 v 12:07 | Karma: 16,20 | Přečteno: 600x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

A pak najednou ze dne na den jako by se nic nestalo

Do objektu vstoupili vojáci, mladí, zdraví, při pohledu na tu hrůzu kolem se odvraceli a zvraceli. Paní, která přežila

14.2.2023 v 9:20 | Karma: 23,90 | Přečteno: 856x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

Je europoslanec Milan Uhrík v Bruselu jediný při smyslech?

Když islamisté posílali k sebevražedným útokům své soukmenovce, říkal k tomu náš přítel ing.Jan Konfršt: "Všimněte si, nikdy do toho nejdou jeho synové, jeho rodina." Posílat na smrt druhé, to zločince nebolí.

3.2.2023 v 14:17 | Karma: 33,40 | Přečteno: 1323x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

VIDEO: Plameny, střety s policií. Davy v Paříži bouřily proti krajní pravici

1. července 2024  10:06

Ve francouzské metropoli se v neděli večer shromáždily tisíce lidí, aby protestovaly proti výsledku...

Kriminalisté šetří násilné úmrtí ženy na Šumpersku, zadrželi jejího expartnera

1. července 2024  10:03

Olomoučtí kriminalisté se od neděle zabývají násilným úmrtím sedmatřicetileté ženy v bytě v...

Muž se uvěznil v rozpáleném autě a zkolaboval. Vytáhnout ho museli hasiči

1. července 2024  10:03

Neobvyklý případ řešili v neděli hasiči ve Frýdku-Místku. Zatímco záchrana dětí a zvířat z útrob...

Safari, Alpy, Jadran, ale i techno. Politici prozradili, kam vyrazí na dovolenou

1. července 2024

Premium Člověk by odhadoval, že když jste ministr, tak se rekreujete minimálně na Bali, ale opak je pravda....

Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA
Rozdáváme plenky pro citlivou pokožku ZDARMA

Hledáte pro svá miminka spolehlivou ochranu a chcete, aby se cítila jako v bavlnce? Nyní máte jedinečnou příležitost zapojit se do testování nových...

  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1042x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik