Jaká vláda uspěje aneb Konec zlodějů v Čechách

My všichni víme, že se ´tam nahoře´ krade. Nejeden, kdo má trochu delší prsty (přístup ke státním penězům) bere jako samozřejmost, že by z toho něco mělo kápnout do jeho kapsy. Za mým synem přišel před pár lety návrh jednoho 

takového úředníka, bylo to v době počátku jeho firmy, kdy by se jim hodila každá koruna – a státní zakázka, to by bylo terno. ´Jenže mami, on mi řekl, co bude pro nás a co půjde do jeho kapsy – on se ani nesnažil předstírat, že krade státní peníze a nás k tomu použije. Bylo to ubohé a nejenom, že to zavánělo kriminálem, udělalo se mi z něj špatně a ukázal jsem mu dveře.´

A jaký je tedy český národ…? Umí překvapit. Vedle lumpů, kteří se nám roky vysmívají z obrazovek televizorů v rolích ´nedotknutelných´ zde žije opak ´škodičů´: lidé se svědomím, pokračovatelé navazující na osobnosti naší historie (na Karla IV., Masaryka, Havla…) jejichž moudrost nikam nezmizela a český národ je jejím nositelem.

A co se nám povedlo u voleb? Uvědomujeme si, jak lumpové dostali na frak? Smetli jsme komunisty i ČSSD, zloděje z vlády nepodrží Zeman, Hradní partička ani Moskva. Ani Klaus se svým vysmíváním se lásce a pravdě už není v kurzu.

Otočili jsme kormidlo dějin důstojným směrem, my malinký národ uprostřed Evropy?

Bude krédem každého z nás ´Sledovat s úžasem hvězdné nebe nad hlavou a přitom ctít mravní zákony v nás…?´jak to nádherně vyjádřil Imanuel Kant?

Nežli budeme moci jásat nad tím, jakou máme úžasnou vládu a všechny ty, kteří svůj život zasvětili službě národu coby politici, budeme moci hodnotit jedničkou s hvězdičkou, to může trvat ještě několik generací. Ale o krok blíž k tomu těmito volbami jsme.

Stejně jako ve filmu ´skončili vodníci v Čechách´, je třeba vyprovodil jednoho lumpa za druhým a nedovolit žádnému z nich opájet se mocí, díky které se cítí být nadlidmi, kteří jsou mimo veškeré zákony světské i duchovní.

Boží mlýny jistojistě doženou každého. A mlýny světské? Dodržování zákonů, hnaní ´nadlidí´ k zodpovědnosti – dotažení všech kauz z temnoty na světlo… o to se musíme přičinit sami.

Autor: Bohumila Truhlářová | čtvrtek 21.10.2021 11:47 | karma článku: 16,73 | přečteno: 664x