Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Paní, vy jste tak naivní:-). Myslíte, že ta změna, kterou nastupující garnitura ohlašuje, jsou lidi minulosti jako Stanjura, Vondra, Blažek... Zapomněla jste na všechny ty miliardové aféry typu Open card, LTO, Rumová aféra, Praha sobě, Tunel Blanka, Grippeny, Praha Olympijská, sanace bank atd atd... Domníváte se, že ti největší oligarchové a lobbysti jsou z nastupující vlády nešťastní? Vždyť pocházejí právě z dob vlády ODS , KDU a ČSSD...

0 0
možnosti
JL

Vazena pani Bohumilo Truhlářová. Vas pohled na minule volby ukazuje urcitou spokojenost. Vsak i ta nova vlada se dostane do stejnych kolejich jak ty predesle. System stejny, kde je mozno krast ve velkem a bez trestu. Jen hlupak, ktery toho nevyuzije. Toho se bojime vsichni nejvice.

Co s tim??

Je nekolik kroku, ktere zabrani mnoha podobnym moznostem jako v minulosti. Ty kroky jsou v CR neprijatelne, protoze narusuji prave tento system. Nova garnitura ty kroky neudela. Obcane nemaji zajem, pravdepodobne z nevedomosti, neco zmenit. Elita, ktera muze dat tento system doporadku, si nechcr spinit ruce, aby se nestala zatracena. To je pozadi, ktere timto psanim neni mozno pohnout.

Ukazi vam jen dve moznosti mate-li zajem. Obe se nalezaji ve dvou knihach. Jedna je kniha ekonoma Pavla Kohouta a jmenuje se "Usvit". Jeho druha cast knihy navrhuje system prave jako zaklad usporadani politicke vedeni CR. Zde je treba domluvy a zmena Ustavy. Velke kroky s lenivou elitou a take s lenivymi obcany domahat se zmeny.

Druha kniha ma navrzen system, ktery sam omezuje moznost politiku se obohacovat na ukor statu. Tento system byl uveden v knize "V duchu zakona". Kniha byla vydana roku 1748 a napsal ji francousky baron. Kniha, v anglickem nazvu "Spirit of the Law" zaujala skupinu politiku tak, ze ji pouzily jako zakladu Ustavy Spojenych statu. Ten system na ktery poukazuji, je take zanesen v te Ustave a dokonce i s jmenem toho francouze. "Checks and Balances" (kontrola a balanc) je system prave proti obohacovani politiku ze statnich penez.

Nebudu vam vysvetlovat kroky tohoto spisu z teto knihy. Je na vas se trochu porozhlednout a vzdelat se. Nebudte jako ostatni cesti obcane, kteri dokazi jen nadavat, ale smetou kazde reseni jako neresitelne.

Good luck ve cteni.

1 0
možnosti
ZD

Moudré zhodnocení.

0 0
možnosti
Foto

To, co se stalo vašemu synovi, bylo na denním pořádku před vstupem ANO na scénu. Už jsem to tu pod jedním blogem vzpomenul. Babiš šel do politiky, protože se mu nechtělo platit 12% úplatky za zakázky a dotace. Shodou okolností si na to přibližně ve stejnou dobu postěžoval i můj známý stavící dálnice. Taková to byla doba za vlád ODS a ČSSD. Jen co přišlo hnutí ANO na scénu, ten samý známý mi řekl, že je s korupcí konec. Všichni se začali bát. To jsou mé zkušenosti a ty ovlivňují "světonázor". Chápu, že ti, kteří je nemají, se na politiku mohou dívat z jiného úhlu a nechávat se ovlivnit třeba i nízkými pudy, mezi které patří závist.

1 0
možnosti
ZD

Naprostý souhlas. Nikdo si už účelově nepamatuje na nekonečný seriál korupčních kauz před Babišem. Po Babišově příchodu se uťaly stávající penězovody a to bylo současně začátkem jeho prozatímního odchodu do opozice. Potěšilo mne, že se i pan Rittig zaradoval nad nastupující garniturou. Víc netřeba argumentovat.

0 0
možnosti
JM

J43a77n 95M20a45r55e35k

21. 10. 2021 15:21

Pokračujte ve snění, neb nic se vůbec nezměmí, jsme VŠICHNI jen lidi a máme všichni chyby. Je s podivem, jak jsou lidé naivní a při každých volbách věří na zázrak. Jak si Američané dělali naděje, když se zbavili Trumpa a ted jsou zklamaní...'sotva přejdeš jedny hory, hned se najdou jiné, nám říká jedna stará česká písnička

2 0
možnosti
ZD

Trefné vyjádření. Jenže holt mateřské a ochranářské pudy ...

0 0
možnosti
Foto

... přesně tak, oprávněná karma:-)R^

0 1
možnosti
JZ

J93a80n 58Z50i77e89g20l37e97r

21. 10. 2021 13:53

Zasloužená karma R^:-)

1 1
možnosti
ZD

Nikdy nezklamete. To jediné je sympatické.

2 1
možnosti
Foto

J52o57s70e39f 37B49á11r63t54a

21. 10. 2021 13:13

V nadpisu máte chybu. Správně je Začátek zlodějů v Čechách.

5 5
možnosti
Foto

Chcete snad tvrdit, že do teď se nekradlo???

4 0
možnosti
ZD

Zajíce máte spočítané již před honem. To rozumní nedělají . Stejně jako nedělají účty bez hostinského. Doporučuji k přečtení často zmiňovaný text pana Martínka. Z něho je cítit, jako bychom se spíše tomu na co čekáte, naopak vzdalovali. Ale zajíce budu - za sebe - sčítat až po honu. Politika má ještě větší setrvačnost než loď v moři. Tam také okamžitý pohyb kormidla s lodí nic nedělá. Musí se počkat - zkusme počkat, alespoň půlku volebního období.

5 0
možnosti
Foto

Pozdě točit kormidlem, když Titanik už dávno narazil na to, co bylo dost dobře pod hladinou skryto, a na palubě se vesele tančilo dál. A tedˇ se tančí nad tím, že se kormidlo pohlo. Tím ovšem ledovec nezmizel, ani se nerozpustil. A hrobaři společně tančí a pějí ,,bud ́ vítán mor":-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik