Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

O zločinu jménem pravda

Po svém minulém článku o policejní brutalitě na Strahově jsem se rozhodl napsat něco na závažnější téma. Jde o pohled na lidskou obavu před pravdou, před nazory druhé strany, které jsou nepříjemné. Pravda se netvoří na stolech novinářů , v komnatách hradů, v klašterních celách... Pravda totiž je. Netvrddím, že na ni mám patent, ale pokud jsem na místě kde se ona událost odehrává mám větší naději ji poznat. Víte, že novináři v Anglii mají odvahu infiltrovat se mezi tvrddé jadro hooligans Chelsea, do mafie atp... A u nás ? Bojí se jít na derby...

Pravda totiž je nezávislá na vůli mocných. Nezávislá na chtění milosrdných ( ano nadále je pravdoü, že mi jídlem plýtváme a Afričané umírají hlady, také je pravdou, že se většina afrických zemí ve 20.st. měla lépe pod cizí nadvládou...ano nehodí se to psát, ale všichni intuitivně tušíme, že tomu tak je )

Tudíž pokud jsem účastníkem události jež se stala mediálně známou a umím psát ač s gramatickými chybami a možná i stylistickými nic to nemění na obsahu. Nic to nezmění na tom, že média svou roli v ČR nezvládají. Je trisní, že novináři píšou své články podle medialní vlny, která se strhne. Podle toho, co je zrovna in. Ale kdo z nich se obtěžoval na ono derby jít? Ale píše každy. Neb to přeci viděl v televizi. Ale televize netvoří pravdu, televize ji komolí, zvláště když má primárně sledovat fotbal a komentáře k události kterou primárně nesledují by si mohli odpustit. Neberu jim to právo, ale uráží mě, že jim musím povinně platit za lež vedenou svatým zápalem a leností - neb primanrně sledují fotbal nemohou vědět kdo je původcem onoho násilí- ano byla to Policie ČR, co celý týden trénovala. Ano, byla to policie, co plašila i brankáře Vaniaka výbuchy. Ano, byla to policie, která házela výbušky i mezi fandy, kteří objektivně nic nedělali.

No ale zpět k pravdě. Ta je pravdou i pokud je řečena formou nepříjemnou a snad i urážlivou. Ostatně všichni ti, kteří v dějinách něco znamenali, pravdu říkali nebo jí znali. Masaryk popřel naše národovecké rukopisy, výraz našeho národního mindráku. Giordano Bruno také předběhl svou dobu a krutě zaplatil. Za pravdu se totiž vždy platí více než za lež opakovanou podle současníků. Mít jiný názor než masa plebsu není výrazem tupohlavosti, ale výrazem odvahy. A odvaha se v našem státě podobně jako pravda dosud příliš nenosí, ale věřím, že situace se změní.

Není naděje změnit lidi jako pan Michal Malý nebo jiří Paroubek. Ti mluví, ale neposlouchají, ale je naděje , že se změní ti co dočtou můj článek.

Ovšem nutně nevěřte všem co píší se zápalem jako já. Zápal není projevem drzosti, ale toho, že autor věří tomu co říká. Tak třeba Jiří Paroubek skutečně věří, že pánové Steigervald a Kmenta jsou placeni z ODS ( ale je to jen projev jeho paranoi ) Ale, když úmyslně lže tak nudí neb nemluví se zápalem.

Takový Dan Landa je populární a nyní snad začíná být oblíbený mezi širokou veřejností neb strhává svým projevem způsobeným tím, že věří tomu, co říká ovšem dle mého názoru neříká všechno!

Přeji všem aby viděli svět takový jaký je a ne takový jaký ho chtějí mít. Je to těžké, ale ve výsledku to svět změní k lepšímu.

Děkuji za pozornost Skydream 08

Autor: Filip Bohata | čtvrtek 3.4.2008 18:28 | karma článku: 13,39 | přečteno: 1479x
  • Další články autora

Filip Bohata

Volte Bureše a příště zvolí za Vás!

Byl jednou jeden velmi úspěšný muž. Dařilo se mu dobře za totality i dnes. Ještě více se mu bude dařit až ho zvolíte.

25.10.2013 v 8:30 | Karma: 19,95 | Přečteno: 504x | Diskuse| Ostatní

Filip Bohata

Novinář! Kat současnosti...

V historii existovalo mnoho způsobů jak mocní likvidovali nepohodlné lidi. Od jednoduchého předání popravčím přes proskripční seznamy až po trhání konmi. Někdy byl popravován nejen provinilec, ale i přibuzní, či dokonce přátelé. Takto se činilo aby panovník, či jiný velmož nebyli ohroženi mstou. Většina těchto likvidací končila smrtí, či alepson dehonestujícím mrzačením. V posledních fázích totality u nás byl objeven sofistikovanější způsob označování za blázny a často i zavírání těchto lidí do blázince...

1.10.2010 v 16:20 | Karma: 17,67 | Přečteno: 1089x | Diskuse| Politika

Filip Bohata

Zamilujte se a zemřete! aneb proč nejednat s Talibanem

Dnes jsem si přečetl, že Taliban ukamenoval mladý pár za zločin, jenž se nazývá láska a to přímo v oblastech "kontrolovaných" jednotkami NATO. Dopustili se tohoto zločinu, protože neuposlechli přikázání svých rodičů koho si mají vzít a scházeli se potajmu a možná se i chytili za ruku. Vždy když si něco takového přečtu, udělá se mi zle...

17.8.2010 v 17:02 | Karma: 23,16 | Přečteno: 1256x | Diskuse| Ostatní

Filip Bohata

Jsem Spartan, fandím fotbalu a nestydím se za to akad. Borovičko!

Vždy jsem si kolegy blogera Borovičky vážil , ale nyní mě svou neinformovanou, arogantní a urážlivou etudou na téma "stupidní fotbal hra primitivů pro primitivy" nadzvedl ze židle. Překvapivě umím psát tudíž se pokusím fotbalu zastat:

2.4.2010 v 17:16 | Karma: 11,77 | Přečteno: 1112x | Diskuse| Ostatní

Filip Bohata

Svatá církev a satan Topolánek

Tímto výrokem se Topolánek neskonale drze otřel o církev nebo snad měl pravdu ? Topolánek "Já myslím, že církev je nástroj moci, křesťanství je filozofický názor." A následně dodal: "V prvotním křesťanství přece žádná církev nebyla. Prvotní křesťanství bylo bez církve. Církev se chopila díky různým prostě liturgickým, díky oblbování mas, díky brainwashingu totálnímu se zmocnili lidí a jejich mozků. A to křesťanství využili pro své... jako mocenský nástroj, ale samotné křesťanství škodlivé přece není."

25.3.2010 v 15:03 | Karma: 15,75 | Přečteno: 1117x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Nevítají přistěhovalce, jsou xenofobní, řekl Biden o Japonsku a Indii

2. května 2024  20:57

Americký prezident Joe Biden označil Japonsko a Indii za „xenofobní“ sttáy, které nevítají...

„Můžete nás grilovat.“ Koalice SPOLU zahájila kampaň u piva a klobás

2. května 2024  20:41

„Ááá, náčelník přijíždí,“ zahlásil europoslanec ODS Alexandr Vondra. K poděbradské kolonádě, kterou...

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  20:15

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2641x
Jsem naivní snílek, který ovšem četl Machiavelliho. to by mohlo stačit:-)