Volili Vás Češi, Moravané a Slezané. Ne Bruselané

Přetiskuji zde otevřený dopis členům Senátu PČR, který jim byl zaslán před dnešním klíčovým hlasováním o Lisabonské smlouvě. V příloze k dopisu obdrželi senátoři a senátorky také právní studii k možnému prolomení Dekretů prezidenta Beneše.

Vážená paní senátorko, Vážený pane senátore,

občané Vám svěřili pravomoc rozhodnout o budoucnosti ČR na dlouhá léta dopředu. Máte unikátní možnost posoudit Lisabonskou smlouvu (LS). Rozhodujte se, prosím, v zájmu občanů ČR jako suverénního státu, nikoliv v zájmu neuchopitelných tzv. bruselských elit a mediokratických nátlakových skupin, kterým prosperita ČR rozhodně neleží na srdci. 

Chyba při Vašem rozhodování by měla historický rozměr s fatálními dopady na život občanů. Případné ano umožní větším státům rozhodovat daleko víc o nás bez nás, než je tomu doposud. Už dnes staré státy EU mají a znovu si prosazují dotační výhody oproti novým a chudším zemím. Mají ve svých rukách většinu české ekonomiky. Po přijetí LS budou mít klíčové slovo v migraci, energetice, daních, justici a bezpečnosti. A navíc, přijetím LS se otevře mezinárodně právní prostor k opětovné diskusi o platnosti Dekretů prezidenta Beneše a tím ke znejistění majetkových vztahů v ČR. Jistě víte, že historie nezná mnoho příkladů, kdy silné státy nevyužily příležitost, kterou jim slabost menších sousedů nabídla. Stát, který nechce bojovat s tendencemi, které jsou pro něj nevýhodné, se opravdu rozpustí jako ona pověstná kostka cukru.

Dovoluji si Vás upozornit, vážená paní senátorko, vážený pane senátore, na argumentaci prezidenta ČR Václava Klause proti LS. Vezměte, prosím, dále v úvahu, že LS odmítli nejen irští občané, ale i např. významný německý levicový politik Oskar Lafontaine, významný křesťansko-demokratický politik, bývalý předseda Spolkového ústavního soudu a prezident SRN Roman Herzog i bývalý poslanec Evropského parlamentu za CSU Franz Ludwig Graf von Stauffenberg (syn atentátníka na Hitlera). Jejich argumenty mají společného jmenovatele - obavy z dopadu masivní ztráty suverenity členských států EU na každodenní život lidí.

Vážená paní senátorko, Vážený pane senátore,

rozhodujte se v tomto okamžiku, klíčovém pro budoucnost ČR, v duchu F. Palackého a T. G. Masaryka, ne E. Rádla, J. Pekaře nebo E. Moravce. LS není pro občany ČR výhodná, odmítněte ji, prosím. Udělejte to ve jménu demokracie, svobody a suverenity ČR a jejích občanů. Nebudou Vám tleskat tzv. evropské elity, úředníci z komise, ani dočasně zvolení představitelé velkých států EU. Získáte si tak ale úctu a respekt občanů, na které se v procesu schvalování LS zapomnělo.

S pozdravem

Jana Bobošíková

Štrasburk, 5. květen 2009

Příloha: právní studie k možnému prolomení Dekretů prezidenta Beneše v souvislosti s přijetím LS a Listiny základních práv EU

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Bobošíková | středa 6.5.2009 9:00 | karma článku: 25,77 | přečteno: 2918x