Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ve jménu Božím ?

   Tlustý, Schwippel, Raninec… Rebelové, od kterých by v ODS pes kůrku nevzal. Držím jim palce. Díky Bohu, že jsou. Neumím si totiž nějak ztotožnit lásku Boží s hamižnou římskokatolickou církví, a jejími majetkovými nároky a letitým tažením proti České republice (ČR) v zájmu vlivu a miliard. V této křížové výpravě má zdatné pomocníky. Vně ČR je to Sudetoněmecký landsmanšaft (SDL)  s pevnou politickou základnou v německé, zejména bavorské CDU-CSU. Uvnitř pak pomáhá – někdy i jen zbabělým mlčením - široká politická fronta napříč politickými stranami.

  Opus bonum a samet  

   Představitelé a organizace římskokatolické církve spolu s SDL  spřádají kolem ČR pavučinu už řadu desetiletí. V roce 1972 bylo v Německu založeno laické katolické sdružení Opus bonum. To od poloviny osmdesátých let spolupracovalo s organizací německých katolíků Ackerman-Gemeinde, která je součástí SDL spolu s organizacemi Witikobund a Seliger-Gemeinde. Sudetoněmecká rada přijala 7. května 1961 tzv. 20 bodů. Požaduje v nich opětovné usídlení sudetských Němců na  původních územích, s nimiž smí být disponováno jen s jejich výslovným souhlasem. Prosazuje právo na národní sebeurčení, které vychází z kolektivní etnické příslušnosti, nikoliv občanské identity. Nejde tedy o nic jiného, než o právo sudetských Němců opět osídlit ČR s tím, že jimi osídlená území mohou být následně odtržena. Opus bonum začalo v roce 1977 podporovat Chartu 77. Lidé bojující v naší zemi proti komunistické totalitě byli jistě vděčni za každou pomocnou ruku. A ne všichni museli nutně tušit, kam ta ruka vede a jaký v budoucnosti vystaví účet.    Z Charty 77 po sametové revoluci v roce 1989 povstala valná část nové politicko - mocenské reprezentace ČR. Její hlavní osobnost - Václav Havel se stal prezidentem a v jednom z prvních projevů se omlouval sudetským Němcům.

   Chobotnice roste...

   Dalším výrazným politikem byl Jan Ruml - dlouholetý ministr vnitra vlád pod taktovkou ODS. Proslavil se nejen pomocí potomkům kolaborantských šlechtických rodů v jejich sporech o rozsáhlý majetek, ale i svou účastí na pádu Klausovy vlády v roce 1997, jemuž předcházely právě spory o církevní majetek mezi předsedou vlády a křesťanskodemokratickými  politiky z KDU - ČSL a bývalé KDS. Těm svými interpelacemi v Evropském parlamentu (EP) nepomáhal nikdo jiný, než dnešní nejvyšší šéf sudetských Němců poslanec EP Berndt Posselt a na domácí scéně kardinál Miloslav Vlk. Poté se Jan Ruml už jako předseda Unie svobody, která se při vládní krizi odloupla z ODS zúčastnil slavnostního otevření kanceláře SDL v Praze 24. března 2003. Stranou pozornosti nezůstalo ani jeho pozvání dnešního nejvyššího představitele sudetských Němců Berndta Posselta na oběd do horní komory našeho parlamentu. Zároveň si vysloužil pochvalu místopředsedy SDL v Rakousku Alfréda Beckera, který se v roce 2003 dopustil nezapomenutelného výroku: „Freiheits Union, já nevím, jak se to říká tedy v češtině, pana Rumla, to asi by byla ta nejsilnější strana pro naše voliče". (V češtině se „to říká" Unie svobody)....

 Chapadla se množí

   Otevření kanceláře SDL v pražské Tomášské ulici bylo víc než symbolické. Nejen svou bezprostřední blízkostí k Parlamentu ČR, ale i tím, že se tu spolu s církevními představiteli sešli  i  zákonodárci  politických stran - Unie svobody, KDU -ČSL a ČSSD. Politicko - společenská platforma zájmové skupiny, která se nikdy nevzdala majetkových a územních nároků vůči naší zemi, se začala rozšiřovat. Další významný úspěch zaznamenala po našem přijetí do Evropské unie. Jedna z našich nejsilnějších politických stran ODS usedla v červenci 2004 v jedné frakci s Berndtem Posseltem a uzavřela hanebnou dohodu. Výměnou za křesla v jednom klubu se šéfem landsmanšaftu Posseltem se ODS zavázala, že zmírní odpor proti nové evropské ústavě, podpoří smlouvu ČR s Vatikánem a nebude v EP otevírat poválečnou minulost. Zánik Unie svobody nemusí tedy sudetští Němci ani jejich souputníci z římskokatolické církve oplakávat.

Machiavelli v praxi

   Strategie několika želízek v ohni je v historii známá a velmi účinná. Usekneme-li chobotnici jedno chapadlo, je tu ještě bezpočet dalších. A landsmanšaft neopominul ani to levicové. I to bylo přece zastoupeno v Chartě 77 a dodnes v českém veřejném prostoru nezanedbatelně působí. Důkazem je Cena Karla IV., kterou si z posledních sudetoněmeckých dnů v Norimberku odvezl známý levicový publicista Petr Uhl.  Stejnou cenu si v minulosti odvezl například  emeritní litoměřický biskup Josef Koukl či  bývalý bavorský premiér Franz Josef Strauss, známý svými velmi militantními postoji v boji za uznání práva sudetských Němců na „domovinu".

Dokonáno?  

   Daleko nejlepším důkazem existence důmyslně rozprostřených chapadel je pozice mrtvého brouka, kterou zaujala reprezentace ČR napříč stranami při vyjednáváních o Lisabonské smlouvě, která má nahradit neschválenou euroústavu. Na rozdíl od Velké Británie a Polska nevyužila Topolánkova vláda možnost zakomponovat do tohoto dokumentu pojistku proti případným budoucím útokům na území ČR a majetky jejích občanů. To, že senátoři poslali dokument k Ústavnímu  soudu, je jen ubohý pokus o zakrytí pravého stavu věcí.

   Neméně důležitým signálem urgentního nebezpečí ohrožení územních a majetkových jistot v ČR je to hrobové ticho v našich médiích - přesto, že dnes už nikdo z čelních představitelů moci výkonné, zákonodárné, soudní i mediální (v informačním věku se ať chceme či ne, stala média čtvrtým pilířem moci) nemůže nevědět, oč tu běží, je ticho po pěšině.

   Jediní, kteří zvedají hlas, jsou tři poslanci - Tlustý, Schwippel, Raninec. Přestože jejich protesty míří pouze na jedno chapadlo chobotnice, tak jim nesmírně fandím. Doufám, že nezklamou. Ne mě, ale především svoje voliče. A dodrží tak věrnost České republice, jak jim ukládá poslanecký slib.

Autor: Jana Bobošíková | pondělí 26.5.2008 9:31 | karma článku: 20,68 | přečteno: 1643x
  • Další články autora

Jana Bobošíková

Česká hospoda má stejná práva jako pražská kavárna

K dnešnímu Dni boje za svobodu a demokracii se váží dva klíčové body. Prvním jsou základní pravidla svobody a demokracie. Druhým bodem je rozdíl mezi skutečnými demokraty a současnými elitáři.

17.11.2016 v 14:57 | Karma: 42,50 | Přečteno: 2678x | Diskuse| Politika

Jana Bobošíková

Proč vláda podlézá landsmanšaftu?

Ke smíření s Německem na vládní úrovni došlo v roce 1997 společnou deklarací. Gesta vlády směrem k landsmanšaftu jsou nadbytečná a pro budoucnost nebezpečná. Zpochybňují poválečné dohody a rozmělňují fakta o zločinech nacismu.

15.5.2016 v 20:25 | Karma: 41,70 | Přečteno: 3804x | Diskuse| Politika

Jana Bobošíková

Osvětim byla důsledkem, na zdroj nesmíme zapomínat

Připomínkou osvobození Osvětimi vypuknou zítra oslavy 70. výročí konce druhé světové války. Je alarmující, znepokojující a tragické, že se stávají politickým kolbištěm, na kterém někteří politici a veřejní činitelé přepisují historická fakta a licitují s přítomností představitelů vítězných mocností na vzpomínkových aktech. Je to nejen nedůstojné, je to neuctivé a ponižující vůči těm, kteří se neváhali ve druhé světové válce postavit Hitlerovi a jeho fašistickým spojencům.

25.1.2015 v 18:08 | Karma: 24,82 | Přečteno: 1009x | Diskuse| Ostatní

Jana Bobošíková

Vize nebo jistota?

„Do padlých se nekope, padlým se pomáhá.“ A to vám řekne senátor svolený za ODS skoro měsíc před volbami. V reakci na to, že otec zakladatel Václav Klaus nedoporučil voličům, aby současnou ODS volili. Už měsíc před volbami se ODS považuje za padlou. Co se pak na ní má otci zakladateli a voličům líbit?

6.10.2013 v 13:00 | Karma: 17,34 | Přečteno: 870x | Diskuse| Ostatní

Jana Bobošíková

Braňme českou státnost před pařáty Bruselu!

Choutky Bruselu diktovat Praze, jak má vypadat vláda ČR, zde nejsou poprvé. Šéf sudetoněmeckého landsmanšaftu europoslanec Posselt v roce 2009 veřejně litoval odchodu ministrů Vondry a Schwarzenberga. Ohradila jsem se, že ČR není protektorátem Čechy a Morava, Posselt reagoval výkřiky communist, communist...

16.7.2013 v 23:04 | Karma: 29,56 | Přečteno: 1038x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

  • Počet článků 107
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4920x
Ing. Jana Bobošíková, manažerka, bývalá poslankyně Evropského parlamentu

Seznam rubrik