Týrání seniorů v LDN šetří kriminálka

Policie ČR nezametla týrání seniorů v Chittussiho léčebně v Praze 6 pod koberec a vážně se jím zabývá. Vyplývá to z úředního vyrozumění, které obdržela europoslankyně Jana Bobošíková. Ta podala v létě v souvislosti s otřesnými informacemi o nelidském zacházení se seniory v uvedené léčebně trestní oznámení na neznámého pachatele pro podezření z týrání svěřené osoby.

"Jsem ráda, že místní oddělení Policie ČR Dejvice na Praze 6 případ prošetřilo a předalo na službu kriminální policie. Informace z tisku i svědectví příbuzných seniorů hovoří jasně," uvedla Jana Bobošíková. "Doufám, že i ostatní občané najdou odvahu a nenechají si takové zacházení líbit, respektive nepřipustí, aby byli jejich nejbližší týráni hladem, žízní a naprostou lhostejností," dodala Bobošíková.

Po eurposlankyni Bobošíkové podala trestní oznámení ve stejné věci i MUDr. Choděrová, jejíž dnes už zesnulý manžel byl v létě v "péči" Chittussiho léčebny. MUDr. Choděrová obdržela stejné vyrozumění jako europoslankyně Bobošíková.

Kontakt na MUDr. Choděrovou je k dispozici v kanceláři. Naskenované vyrozumění policie naleznete zde. Podrobnější informace o celém případu naleznete také v těchto článcích:

Jana Bobošíková podezírá v souvislosti s LDN poslance z trestných činů

Základní Instinkt Jany Bobošíkové: Státem posvěcené týrání

Trestní oznámení pro podezření na týraní seniorů v LDN Chutissiho ulici v Praze 6 se množí

Autor: Jana Bobošíková | pondělí 3.11.2008 12:36 | karma článku: 14,86 | přečteno: 1870x