Sejmi svého senátora, kamerou!

V tuto chvíli je Senát Parlamentu České republiky místem, kde se rozhodne o osudu přijetí či nepřijetí pro ČR krajně nevýhodné Lisabonské smlouvy. Poté zbývá pouze bojovný prezident Václav Klaus. Popřípadě 17 statečných senátorů, kteří se nezaleknou diktátu partajních sekretariátů a podají na Lisabonskou smlouvu novou ústavní stížnost.

Rozhodla jsme se proto, že vyzvu občany k tomu, aby vyzpovídali senátory, co si o Lisabonské smlouvě myslí, co o ní vědí a zdali smlouvu skutečně četli anebo budou hlasovat o něčem, o čem nemají ani trochu tušení.

Tři občané ČR již svého senátora kamerou natočili a další přislíbili, že se svého senátora na Lisabonskou smlouvu půjdou zeptat. Zatím tak jsou natočeni: senátorka Jiřina Rippelová za ČSSD (Domažlicko, Klatovsko), která stranicky smlouvu prosazuje. Dále senátor Vlastimil Sehnal za ODS (Blanensko, Brno venkov), který prosazuje smlouvu neschválit, stejně jak to říkala v počátku ODS, než otočila po podpisu smlouvy Mirkem Topolánkem. A zatím posledním senátorem je Milan Štěch za ČSSD (Pelhřimov, Jindřichův Hradec).

A copak říká Váš senátor o Lisabonské smlouvě? Máte chuť to zjistit a případně se zapojit do video projektu Sejmi svého senátora (kamerou)!, který slouží k větší informovanosti občanů o Lisabonské smlouvě? Tak neváhejte a napište na poslankyneJana (zavináč) euparlament.com a domluvte si případnou spolupráci. Jestli se bojíte toho, že o Lisabonské smlouvě toho moc nevíte, tak buďte v klidu, většinou to na Vašich setkáních se senátory bude víceméně oboustranné. Pokud si budete přát, můžeme Vám poskytnout informační materiály o Lisabonské smlouvě a rádi upozorníme na nevýhodná místa smlouvy nejen pro Českou republiku, ale celou Evropu.

Když se česká média nezajímají o Lisabonskou smlouvu a neptají se politiků, proč chtějí schválit pro Českou republiku nevýhodnou smlouvu, musíme si zajistit informovanost sami. Tak vezměte svoji kameru a pojďme do toho!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Bobošíková | úterý 14.4.2009 12:00 | karma článku: 18,10 | přečteno: 2228x