Policie ČR šetří týraní seniorů v Chittussiho léčebně

Praha 19. 8. 2008 - Poslankyně Evropského parlamentu Jana Bobošíková dnes vypovídala na Policii ČR v souvislosti s trestním oznámením, které podala kvůli informacím o týrání seniorů v Léčebně dlouhodobě nemocných v Chittussiho ulici č. p. 144/1, 160 00 Praha 6 - Bubeneč.

Případ otevřel deník MF Dnes na počátku července a na základě informací uveřejněných v MFD poslankyně Bobošíková podala trestní oznámení jak na neznámého pachatele pro podezření ze spáchání trestného činu týrání svěřené osoby, tak na konkrétní osoby ve statutárních orgánech VZP pro podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví z nedbalosti a trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti z nedbalosti. U pojišťovny VZP je pojištěna většina seniorů v České republice i v Chittussiho léčebně. Ve statutárních orgánech VZP zasedají mj. i místopředsedkyně poslanecké sněmovny Lucie Talmanová nebo poslanci Boris Šťastný, Petr Tluchoř, Michal Hašek a další.

„Trestní oznámení na neznámého pachatele jsem podala proto, že považuji za nepřípustné, aby v České republice umírali lidé hladem a žízní a aby si v případě nouze nemohli přivolat pomoc," uvedla Jana Bobošíková, poslankyně Evropského parlamentu.

„Jsem ráda, že se celá záležitost šetří a doufám, že i samotné vyšetřování přispěje k tomu, aby se pacientům v LDN dostalo lidského zacházení a zodpovědným přestal procházet okázalý nezájem o činnost organizací, které řídí," dodala Bobošíková. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Bobošíková | úterý 19.8.2008 15:23 | karma článku: 25,47 | přečteno: 2386x