Bobošíková podezírá v souvislosti s LDN poslance z trestných činů

V souvislosti s informacemi o týrání a otřesném zacházení s pacienty v LDN v Chittussiho ulici v Praze 6, zveřejněnými v deníku MF Dnes ve dnech 7.-11.7.2008, podala poslankyně Evropského parlamentu Jana Bobošíková dne 11.7.2008 na policii České republiky, Lipanská 16, Praha 3 dvě trestní oznámení.

První na neznámého pachatele pro podezření ze spáchání trestného činu týrání svěřené osoby. Druhé oznámení se týká podezření ze dvou trestných činů - ublížení na zdraví z nedbalosti a ublížení na zdraví s následkem smrti z nedbalosti. Toto oznámení směřuje ke konkrétním osobám. Jsou jimi generální ředitel VZP a statutární orgány této pojišťovny, se kterým  má LDN v Chittussiho ulici uzavřenou smlouvu. „Upozorňuji, že za činnost VZP v jejích statutárních orgánech zodpovídají i místopředsedkyně Poslanecké sněmovny PČR Ing. Lucie Talmanová nebo poslanci Parlamentu ČR MUDr. Boris Šťastný, Petr Tluchoř, Mgr. Michal Hašek a další", zdůraznila Bobošíková.

„Doufám, že celá záležitost nebude právě proto, že v ní figurují známá politická jména, odložena k ledu. A že i samotné vyšetřování přispěje k tomu, aby se pacientům v LDN dostalo lidského zacházení a zodpovědným přestal procházet okázalý nezájem o činnost organizací, které řídí", uzavřela Jana Bobošíková.

Obě trestní oznámení naleznete zde.

Autor: Jana Bobošíková | pátek 11.7.2008 16:37 | karma článku: 13,12 | přečteno: 1589x