- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tofu s růžovým pepřem a okurkou
Růžovému pepři se říká pepř, i když není s pepřem vůbec příbuzný. Je to plod stromu pirulu z Peruánských And. Má jemnou nasládlou chuť. Dá se koupit v internetových obchodech s kořením.
Pro 4 osoby:
400 g tofu
800 g okurky
2 jarní cibulky
1 lžička kuliček růžového pepře (lze zaměnit za směs barevných pepřů), 1/2 lžičky v drceném stavu
2 sušené chilli papričky (můžeme vynechat)
asi 12 lžic sójové omáčky
3 lžíce oleje
250 g asijských instantních nudlí
1,5 l vody
Růžový pepř a chilli papričky rozdrtíme. Smícháme s 2 lžícemi oleje a sójovou omáčkou na marinádu. Tofu nakrájíme na kostičky asi 1 cm. Zalijeme marinádou a dobře promícháme. Necháme aspoň hodinu marinovat.
Jarní cibulky omyjeme, rozdělíme na bílé a zelené části a nakrájíme na kolečka.
Okurku omyjeme a nakrájíme na kostičky asi 3 cm dlouhé a 1 cm široké.
Instantní nudle připravíme podle návodu. Nudle, které jsem použila já se nasypou do vařící vody a nechají 10 minut dojít.
Do pánve dáme 1 lžíci oleje a orestujeme bílé části cibulky. Přidáme tofu a okurku. Zalijeme asi polovinou zbylé marinády. Necháme jen ohřát, nenecháváme plotnu zapnutou déle než 2 minuty. Pak přidáme zelené části cibulky.
Slijeme vodu z nudlí. Nudle smícháme s tofu a podáváme.
Další články autora |
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!