Zástupci Ruska přijeli do Fergusonu

Projevili podporu demonstrujícím černochům a vládě USA předali protestní nótu. V ní odsoudili vraždu neozbrojeného černocha policistou a vyhrožovali sankcemi, pokud násilí na nevinných bude pokračovat. V kuloárech se proslýchá,

že demonstrujícím rozdali statisíce dolarů a slíbili další, pokud demonstrace budou pokračovat. Demonstranti vzápětí obsadili střed města, vystavěli barikády, zapálili parkující auta a vyrabovali obchody. Policie musí jen trpně přihlížet, jak do ní demonstranti buší basebalovými pálkami a hází po ní zápalné láhve. Jsou na ní totiž namířeny objektivy ruských reportérů, kteří dychtí po záběru, ve kterém by policista oplácel stejnou mincí nebo dokonce vystřelil ze služební zbraně.

V koutě náměstí hlouček novinářů zpovídá matku zastřeleného mladíka. Vypráví o jeho mládí, prvních láskách, jaký byl snaživý a nadaný student a cípem šátku si otírá vyplakané oči.

Samozřejmě jde o výmysl a jen těžko si lze představit, že by se něco podobného mohlo odehrát. Ferguson není Kyjev a USA není Ukrajina.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štěpán Bicera | neděle 17.8.2014 12:36 | karma článku: 33,22 | přečteno: 1101x