Zase máme strach

Stejně jako za socialismu, znovu existují témata, se kterými se musí jako s máslem, zatímco na opačnou stranu se může vykydat senkrůvna. Ve Francii spáchá netvor s výkřiky "Alláh je velký" masovou vraždu 84 lidí a 200 poraní.

Když se stejnými výkřiky před dvěma roky v Dijonu a Nantes dva muslimové podobným způsobem dva lidi zabili a dvacet zranili, bylo úřady oznámeno, že šlo o duševně nevyrovnané jedince a útok nebyl pokládán za teroristický. Z panického strachu, aby se nezradikalizoval neonacismus, politici místo rázných řešení mlží a lžou. Nesdělí, že šlo v tomto případě o muslima, ale s úlevou oznamují, že poslední masový vrah nebyl napojen na Islámský stát. Tím přece hůř.

V Německu či Skandinávii stoupl násobně počet znásilnění a drobných zlodějen a informace, že za to mohou imigranti, leze z médií jako z chlupaté deky. V USA převážný počet vražd a loupežných trestných činů mají na svědomí barevní a reakcí je, že se černochům nesmí říci hanlivěji jak Afroameričan.

Česká média i politici se podobně korektně chovají k Romům. Mlčky a trpně přihlíží, jak umně tihle extra přizpůsobiví dokážou zneužívat sociální systém a běda tomu, který by to řekl nahlas.

Korán hlásí podobnou nenávist k  nevěřícím, jako nacismus vůči Židům. Zatímco muslimové jsou nedotknutelní, s jinými se jen za pozvednutou paži sepisují protokoly a plní vězeňské cely.

V textu jsem  raději použil slovo Rom, než výraz patřičnější. Při psaní blogů už roky zapínám autocenzuru. Na stránku věším jen texty, které propadnou síty. Jak jsou rok od roku hustší a hustší, blogů je míň a míň.

Větší strach než z censorů, cítím o Evropu, která je dnes doslova ochromená nepatřičnou lidskostí a korektností. Dospělo to tak daleko, že se bojíme nazvat choulostivé věci pravými jmény a ožehavé problémy se nikdo neodváží rázně řešit.

Poslankyně Nytrová jen připustila zneužívání osvojených chlapců homosexuálními "manžely" a ocitla se na černé listině. Podle jejích slov se za ni straničtí kolegové bojí veřejně postavit, ale v kuloárech ji děkují, že prohlásila, co se sami bojí říci. Nemusí být rovnou sexuálně zneužiti a přesto může dojít k nenapravitelným škodám. Všechna mláďata, člověka nevyjímaje, přejímají vzory chování  od svých rodičů a je lehko zodpověditelnou otázkou, co může vyrůst z dítěte, které se od mala dívá na dva miliskující se muže.

Nic proti korektnosti. Pokud na ní chce Evropa dál bazírovat, musí ji však chtít od všech, kteří na jejím území žijí. Prvním krokem by mohl být požadavek na revizi všech statí Koránu, ve kterých se vyzývá k násilí. Stejně jako Vatikán už řadu staletí nesvolává křížové výpravy a neupaluje čarodějnice, tak i islám by měl uznat, že za 1400 let se svět změnil. Pokud své učení neupraví, měl by se, stejně jako nacismus, postavit mimo zákon.

Autor: Štěpán Bicera | sobota 16.7.2016 10:06 | karma článku: 38,51 | přečteno: 1233x