Z cizího krev neteče

Zdá se, že vepřín v Letech bude další kauzou, ve které politici "tradičních stran" zneužili okolnosti a interesu Bruselu ku prospěchu úzké skupiny lidí na úkor daňových poplatníků. Co nutilo ministra Hermana tolik pospíchat?

Proč na samý závěr vládnutí odkýval nevýhodnou cenu, převyšující o čtvrt miliardy korun úřední odhad? Pokud prodávající, v tomto případě místopředseda představenstva Jan Čech, otevřeně vítá, jak sám prohlásil, luxusní cenu 451 milionů, potom by měl kupující, v tomto případě stát zastoupený p. Hermanem, místo jásání úpěnlivě naříkat. 

?Vepřín v Letech dluží 121 milionů korun. Jeho objekty jsou zastavené bankám. Nevykoupit ho stát, bez dalších úvěrů by sotva dlouho přežil. Stal by se majetkem úvěrujících bank a ty by byly nakonec moc rády, pokud by za zkrachovaný zemědělský podnik dostaly od státu aspoň tolik, kolik areálu půjčily.

Tak by ve vládě uvažovali, pokud by se premiér a jeho ministr chovali ke státní kase se stejnou hospodárností jako k vlastním penězům. Pak by stát řídili jako vlastní firmu a ne podle rčení "z cizího krev neteče".

 

Autor: Štěpán Bicera | úterý 5.12.2017 13:55 | karma článku: 37,51 | přečteno: 1100x