Vybombardovat afghánský špitál Rusko

Rázem by všechny státy EU, společně s USA, tragickou akci halasně odsoudilo. Putina by média označila za vraha. Nás by zevrubně seznamovala s životopisy obětí. Zveřejnila by řadu snímků zdrcených manželek a uplakaných dětí.

Vlády zemí by rozšířily ekonomické sankce na veškeré zboží vyvážené do Ruska a zakázaly by odtud import. Spojené státy by v zemích sousedících s Ruskem  rozmístily vojenské základny. Pokud by k výstavbě nechtěly svolit, argumentováním  obavou o světový mír by je přinutily. Zrušily by se letecké linky ze Severní Ameriky a zemí Evropské unie směřující na ruská letiště. Zdejší Rusofobové by vychrlili záplavu protiputinovských blogů a Zemanovi by jeho provýchodní postoj otloukli o hlavu.

Nemocnici "Lékaři bez hranic" srovnaly se zemí s největší pravděpodobností americké vrtulníky. Usmrtily přitom 22 pacientů a zaměstnanců špitálu. Pokus afghánských úřadů čin omluvit přítomností Talibánců na území nemocnice, tamní lékaři vyvrátili. Evropská média, která na nás během ukrajinského konfliktu doslova chrlila komentáře špinící Rusko, teď jen konstatují fakta. Vlády evropských zemí, ani vedení EU se k tragickému činu nevyjadřují. USA  ústy prezidenta Obamy vyjádřily hlubokou soustrast rodinám obětí a slib, že záležitost prošetří.

A tím to zvadne.

 

Autor: Štěpán Bicera | pondělí 5.10.2015 10:08 | karma článku: 41,12 | přečteno: 1737x