Vraťte Krym

a my zrušíme sankce. To vzkázala Rusku nová velvyslankyně USA v OSN. Putin by měl odpovědět: "Krym dáme věnem Janukovyčovi, jakmile se bude moci se svými spolupracovníky vrátit do vedení Ukrajiny a zákonně nechat soudit pučisty.

Na Ukrajině pak krátce na to, pod dohledem OSN, včetně zástupců Ruska, se vyhlásí mimořádné volby. V těch ať si sami občané svobodně zvolí, kdo jim má vládnout. Současně s volbami uskutečnit v Donbasu, Luhansku a na Krymu referendum, ve kterém se obyvatelé těchto území svobodně rozhodnou, zda chtějí dál existovat jako součást Ukrajiny, být připojeni k Rusku, nebo se stát samostatným územním celkem.  Yours sincerely, Putin. (P.S. Otloukáte mi o hlavu demokracii a svobodu, tak tímto návrhem vám oboje servíruji doslova na zlatém podnose.)"

                                                                               -o-

Před cca čtvrtstoletím se podobná referenda konala ve všech posovětských republikách a jejich obyvatelé  velkou většinou rozhodli o osamostatnění.  Celý svět to bez jakýchkoliv výhrad akceptoval a existenci těchto států uznal. Stejně tak by musel přijmout výsledky referend i na těchto územích, ať už by dopadly jakkoliv.

 

Autor: Štěpán Bicera | neděle 5.2.2017 11:09 | karma článku: 40,40 | přečteno: 1814x