Volte Drahoše

Pokud jako on souhlasíte s textem, který podepsal spolu s 3458 kolegy. "My, zde podepsaní vědci a vědkyně, pracovníci akademických a výzkumných institucí, jsme velmi znepokojeni prudkým nárůstem xenofobie ve společnosti.?"

Páni vědci xenofobií označují strach z atentátníků. Nakolik je oprávněný, lze soudit podle bezpečnostních opatření prováděných za nemalé náklady po celé Evropě, včetně Česka. 

Pan Drahoš spolupodepsal i větu: "O imigrantech, lidských bytostech, se píše, jako by šlo o škodnou zvěř či parazity valící se do naší vlasti, aby vysávali sociální systém nebo rovnou vraždili a znásilňovali."

Přistěhovalce bychom neměli za příživníky, kdyby si během dvouletého pobytu, notabene v čase nedostatku pracovních sil, dokázali najít zaměstnání a začali se živit prací. Podle zveřejněných statistik je více než 90% migrantů pořád závislých na sociálních dávkách. O zaměstnání zájem buď nejeví, nebo k němu nemají nutné předpoklady.

Pan J. Drahoš podpisem odsouhlasil i větu :"Cizinci žijící v Evropě jsou vykreslováni jako pátá kolona, podvodníci a zločinci."

Pokud se slušný jedinec rozhodne žít v nějaké zemi a naši emigranti toho byli příkladem, snaží se splynout s novým prostředím. Co nejrychleji si osvojit tamní jazyk, přizpůsobit se oblečením i chováním. "Zmizelé" v davu nebude nikdo za pátou kolonu pokládat.

Jedince, který nelže o svém věku a nevydává se lživě za občana země ve válečném stavu, rovněž nikdo nebude mít za podvodníka.  Celkem právem za něj pokládáme migranta, který s cílem oklamat úřady se zbavuje identifikačních dokladů.

Pokud jde o v textu výzvy zmíněné zločince, stačí připomenout pár incidentů z loňského prosince, zveřejněné i českými médii, i když by se jich našlo daleko víc.

3.12.2016 Sedmnáctiletý afgánský migrant byl zatčen za znásilnění a vraždu 19 leté studentky medicíny ve Freiburgu. Budoucí vrah si ji pravděpodobně výhledl v azylovém centru, kde pracovala jako dobrovolnice.                                                                                                                      16.12.2016 Dvanáctiletý Němec iráckého původu se pokusil na vánočním trhu v Ludwigshafenu odpálit hřebíkovou bombu.                                                                                                                   19.12.2016  V Berlíně najel třiadvacetiletý Tunisan nákladním autem do davu na předvánočním trhu. Dvanáct zabitých, z toho jedna Češka a desítky zraněných.

Kandidát na prezidenta se ztotožňuje i s větou: "Dennodenně se z našeho údajně holubičího národa ozývají hlasy, přející té či oné skupině cizinců smrt. Odráží to nemoc naší vlastní společnosti, která ztrácí lidskost a zdravý rozum."

Samotné vyjádření o národě, ke kterému sám patří, že je "údajně" holubičí, nezasluhuje žádný komentář. Pokud se anonymně kdesi na netu objeví přání smrti  od několika extremistů, nelze jejich zvrhlé věty zneužívat k popírání nesporné holubičí povahy českého národa.  Nakonec označení několika bláznů za národ, spadá do stejné kategorie, jako tvrzení, že všichni Romové kradou. Do stejného šuplíku patří i "vědecká" diagnóza české společnosti, podle které ztratila lidskost a zdravý rozum.

Pan Drahoš podepsal i větu: "Házíme muslimy do jednoho pytle s teroristy. "

Sotva by se to dělo, kdyby muslimové v početných zástupech nejásali po pádu newyorkských "dvojčat" v ulicích islámského světa nad smrtí téměř tři tisíců nevinných. Nepokládali bychom je za sympatizanty teroristů, kdybychom z jejich komunity po každém atentátu uslyšeli jeho důrazné odsouzení. Měli bychom islám za jedno z mnoha náboženství, kdyby jejich islámští vůdci veřejně prohlásili, že za zabití "nevěřícího psa" se atentátník nedostane do nebe, ale skončí v pekle, nebo aspoň v podobném hrobě jako jeho oběti.

Jiří Drahoš, společně se svými kolegy podpisem výše uvedených, věrně opsaných vět z výzvy "Vědci proti strachu a lhostejnosti" se vymezuje proti českému národu. Pár let nato pak od nás požaduje zvolení za českého prezidenta. 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štěpán Bicera | čtvrtek 14.12.2017 13:02 | karma článku: 43,37 | přečteno: 2533x