Ven s tím na světlo Boží

Ministr spravedlnosti R. Pelikán v rozhovoru pro Seznam prohlásil: " Myslím, že někteří politici některých politických stran jsou zatraceně nervózní, protože ani ta reorganizace policie všechno nezastavila." Poukazuje také na

usnesení Poslanecké sněmovny, žádající ztrestání státních zástupců, kteří medializovali neprověřené informace.  Z jeho slov jasně vyplývá, navzdory závěrům pochybné komise, že reorganizace policie byla uskutečněna s cílem zastavit vyšetřování kauz, které by poškodily politické strany.

Z celého rozhovoru, zmiňujícího i komplikace v případu Rath, či průtahy ve významných kauzách, je zřejmé, že v Česku to poctivě smýšlející ministr spravedlnosti lehké nemá.

Dá  se proto snadno uvěřit, jak moc se pan Pelikán těší na návrat do advokacie, až po volbách s funkcí sekne. Nemusí však čekat až do podzimních voleb. Stejně jako p. Šlachtovi pomohli od Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, tak i jemu Sobotka s Chovancem mohou pomoci od starostí se spravedlností.  

Postačí, když R. Pelikán místo "někteří politici", národu řekne kteří, namísto "některých politických stran", prozradí které a místo neurčitého "všechno", na světlo Boží vyvalí, jaké konkrétní kauzy měla reorganizace policie zastavit.

 

Autor: Štěpán Bicera | středa 8.2.2017 9:59 | karma článku: 33,05 | přečteno: 858x