Vážená ČT, to nebyli demonstranti, ale zločinci

Ve Zpravodajství ČT promítali záběry na vytlučená okna výkladních skříní a hořící automobily. Komentováno slovy, demonstranti protestující proti nastupujícímu americkému prezidentovi D. Trumpovi. Mnohem lépe by zaznělo, kdyby

řekli: "pobudové využili protestní nálady při inauguraci amerického prezidenta a dali volný průchod svým sklonům".

Demonstranti jsou demonstranty, dokud dávají protichůdné ekonomické, politické, ekologické či sociální přesvědčení najevo slušně a spořádaně. Jakmile začnou porušovat zákon a jejich vystoupení se zvrhne v pouliční násilí, rozbíjí výlohy a zapalují auta, nejde  o demonstranty, ale o zločince.

Desperáty by měla Česká televize kategoricky odsoudit a ne jejich chování přičítat nesouhlasu s inaugurací. Stejně tak, pokud  ČT během kampaně, voleb či  inaugurace cituje světová média, měla by uvést nejen zaujatá vůči D. Trumpovi, ale i opačně smýšlející.

Česká televize dává už několik let až okatě najevo, že "otročí" silám mainstreamu. Pokud jde třeba o Sýrii, měla by divákům, v zájmu objektivního zpravodajství, nejen jednou a bohužel i provždy, představovat názory syrské velvyslankyně Evy Filipi. Pokud jde o migranty či Ukrajinu, měla by před kamery častěji zvát třeba Jana Petránka, s jehož rozumnými názory se dá setkat už jen na netu.

Televizní diváci platí koncesi proto, aby ČT byla nezávislá a nepotřebovala příjmy z bůhvíjakých zdrojů. Obrazně řečeno, aby za televizní poplatky "zpívala píseň toho, koho chleba jí" a vědoma si jejich rozdílnosti, chvíli by to měl být "rock, potom country a po něm třeba dechovka".

Bohužel už pár let ČT "zpívá" jen pro jednu nepříliš početnou skupinu. Jinak smýšlejícím nezbývá, než v čase Zpravodajství přepnout na jiné stanice, prchnout na sportovní kanály, nebo rovnou televizi vypnout.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štěpán Bicera | pondělí 23.1.2017 9:54 | karma článku: 43,57 | přečteno: 2434x