Válka

Jsme svědky nevyhlášené, ale o to zuřivější války mezi panem prezidentem s jeho premiérem J. Rusnokem a vládní koalicí. Pan Kalousek řekl zcela jasně, že bez ohledu, jak kvalitně bude vládou odborníků státní rozpočet připraven, na truc sněmovnou přijat nebude.

Zjevně popuzený pan ministr financí prohlásil jménem stojedna hlasů, které narychlo, bůh ví zase jak spíchli, že poslanecká sněmovna bude novou vládu odborníků bojkotovat a házet ji klacky pod nohy. Ovládáni frustrací, rozhodli se raději hodit rodnou zemi do rozpočtového provizoria. Včetně všeho, co s tím souvisí, jako je neuvolnění jakýchkoliv investic a nemožnost čerpat evropské fondy.

Pan Kalousek a paní Němcová dali svým vystoupením voličům jasně najevo, že nám nevládnou lidé, kteří mají na srdci zájem vlasti a blaho občanů, ale jde o klan, který svěřenou moc zneužíval k prosazování vlastních prospěchů a proto jsou tak rozezleni, když jim tuto možnost prezident Zeman sebral. Kdyby byli čestnými vlastenci, tak je pro ně prosperita Česka natolik prioritní, že mávnou rukou nad momentální prohrou a vzápětí ji přiloží v rámci nových okolností k budování lepší budoucnosti rodné země. Podobně, jako se na příklad chovají fotbalisté týmu, u kterého vyměnili trenéra či kapitána.

Potvrzuje se, že některým politickým stranám nejde ve volbách o zastupování voličů a občanů, ale jen o přístup ke státní kase a rozhodovací pravomoce, které zneužívají k obohacení svých pokladen a kapes jejich představitelů, o čem svědčí nejen vyšetřované kauzy, ale i ty kauzy, které byly z nepochopitelných důvodů ukončené, aniž by se řádně vyšetřily.

Vzpomeňme si na dnešní chování politických stran, až se budeme při příštích, ať předčasných nebo řádných parlamentních volbách rozhodovat, které dát přednost. Lehké rozhodování to ale rozhodně nebude.

Autor: Štěpán Bicera | úterý 25.6.2013 16:40 | karma článku: 38,98 | přečteno: 2310x