Trump prý děsí svět

Šedesátka republikánských expertů v oblasti zahraniční politiky podepsala petici proti jeho kandidatuře na úřad prezidenta. Varovala před jeho programem. Tvrdí, že Trump ohrožuje národní bezpečnost a vliv USA ve světě.

Jeho nacionalistická a šovinistická politika udělá Ameriku špinavou a destabilizuje svět. Způsobí globální pohromu. Trump je hrubě nekompetentní pro nejdůležitější světový politický úřad. Je to xenofob a ignorant bez zkušeností s politikou.  

Není divu, že jsou američtí politici znepokojeni. Prezidentské křeslo by pro Trumpa nebylo skvostným pódiem, ze kterého by otrocky odříkával text diktovaný zákulisní nápovědou. Liší se od svých předchůdců, kteří poslušni lídrů zbrojařských firem proměnili prosperující Libyi v zem, kde panuje anarchie. Pomohli rozpoutat ukrajinský konflikt. Způsobili občanskou válku v Sýrii. Proměnili Evropu, Blízký východ a sever Afriky v přetlakovaný papiňák. Na svědomí mají statisíce padlých a mrtvých, desítky měst v troskách a nekonečné zástupy migrantů.

Trump se na problémy dívá z pohledu hospodáře. Chce začít snižovat státní dluh, který se kvapem blíží dvaceti bilionům dolarů. Děsí politiky smířlivým postojem k Rusku. Má v plánu utišit rozpoutanou studenou válku, zrušit protiruské sankce a zmírnit zbrojení.

Američanům se líbí, protože ztělesňuje americký sen. Jeho věty jsou přesvědčivé a nepostrádají logiku. Prohlásil "mnoho lidí si najímá konzultanty. Fajn, když jsou tak chytří, proč nezbohatli? Přes naši jižní hranici k nám proudí stovky tisíc lidí. Někteří jsou dobří, jiní násilníci, vrazi, drogoví dealeři. Vystavím tam zeď, kterou by nikdo nepřekonal. Každý si myslí, že to dělám z nějakého prospěchu. Ve skutečnosti kandiduji, protože se země ocitla v opravdových problémech. Mýlí se všichni, co si myslí, že jsem na konci své životní cesty". 

Doufejme, že se nenajde atentátník, který Trumpovu cestu demokraticky po americku předčasně ukončí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Štěpán Bicera | pátek 4.3.2016 10:09 | karma článku: 32,79 | přečteno: 721x