Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavý článek o Trumpovi přinesly tento týden Financial Times.

http://www.ft.com/intl/cms/s/2/743d91b8-df8d-11e5-b67f-a61732c1d025.html

Ještě zajímavější je diskuse pod článkem (doporučuju seřadit podle Most recommended). Čtenáři FT (a to nejsou žádní levicoví nazdárkové) v ní - podle mého názoru správně - poukazují na skutečnost, že Trumpa si přivodila sama Republikánská strana dlouholetým přehlížením zájmů střední třídy a prosazováním vlivu nadnárodních monopolů...

0 0
možnosti
Foto

Je příznačné, že Trump je nejsympatičtější těm zleva.

1 0
možnosti
Foto

Z Trumpa mají strach američtí jestřábové, protože hrozí, že by Trump normalizoval vztahy s Putinem.

Tito skuteční vládci světa potřebují tzv. ruské nebezpečí, aby mohli zvyšovat svoje zisky za zbrojení a ovládnout Evropskou unii, protože v celém světě USA kvůli svojí nesmírné agresivitě ztrácí vliv a tak už jim jiný satelit než EU nezbyl.

1 2
možnosti
VH

Jo, jo. Politik (anpř. Babiš) slubuje a volič se raduje. Jestlipak pan Trump sdělil, jak dluh sníží. (Babiš metodu uvedl - nikomu nevadilo, že je debilní).

PS: Babiše uvádím jako příklad zhovadilosti slibů politiků. Píši však a Trumpovi a Bicerově článku.

1 2
možnosti
Foto

zrušit Obamovy sociální vymoženosti, snížit náklady na vojenské základny a zbrojení a hned by mohlo být pár stovek miliard doma.

2 0
možnosti
JZ

Pan Bicera zase lže. Občanskou válku v Sýrii zavinil Asad. Konflikt na Ukrajině rozpoutalo Rusko.

A Trumpa podporují hlavně demokraté, protože je to jediný kandidát, kterého by Hillary Clintonová dokázala porazit. Trumpa ovšem s největší pravděpodobností dostaví samo republikáni, protože si tohle nebezpečí uvědomují . A bude to jednoduché. Trump nezíská na nominačním sjezdu Republikánské strany většinu delegátů a ti ostatní se domluví a dají to Cruzovi nebo Rubiovi.

2 5
možnosti
JZ

tedy odstaví nikoliv dostaví.;-D

0 0
možnosti
MT

Me spiš děsi ta Evropska júnyje , jeji neschopnost a inzenyrske projekty jako napr. zaplavit Evropu Africany a ješte prachsprostě predstirat ze proti tomu něco děla...

1 0
možnosti
VR

Roztomilé, jak jedna větička toho šášuly, že "by si rozuměl s Putinem" z něj rázem udělala mírotvorce a favorita všech kremrolek;-D;-D

3 4
možnosti
JZ

A najednou Putinovi stoupenci mají rádi Ameriku. Měli by si ovšem uvědomit, že ani v USA, kde je prezidentský systém, není prezident všemocný, ale je tu také Kongres, který naštěstí ovládají rozumní republikáni. A Trump prezidentem nebude. ;-D

2 1
možnosti
JC

Předvolební sliby jsou jenom předvolební sliby.

Ale proč by mne Trumpovo vítězství potěšilo je to, jak by zdejší hypetrofovaní amerikanofilové nové generace protáhli xichty.

Já jsem také míval rád USA, ale ty staré Spojené státy. A ty vlastně stále ještě mám rád. Ty nové "spasitele světa" nemůžu ani cítit.

8 4
možnosti
Foto

ač nejsem americký politik, či člen vlivné zbrojařské lobby, mám z něj obavy také.

3 5
možnosti