Sto dolarů za den na Majdanu

Když na zdejších stránkách vévodilo téma "Ukrajina", několikrát jsem napsal, že majdanští demonstranti byli žoldáci, inkasující za pobyt na náměstí násobky běžné ukrajinské mzdy. Od "známých firem" jsem tu byl označen za lháře.  

O majdanských desperátech placených kýmsi, jsem se tehdy dozvěděl z blogu jakési Kyjevanky, která v Česku pracovala a právě v době demonstrací nějaký čas trávila v domovině. Popisovala, že na Majdanu protestuje společenská spodina jen proto, že za každý den tam strávený vydělá víc, než kdyby někde pracovala.

Dnes jsem se dozvěděl v článku MF Dnes  "Pozor na Majdan všeho druhu" napsaného Stanislavem Novotným, bývalým policejním prezidentem, konkrétní sumu. Celých sto dolarů měli dostávat "nádeníci" za trvalou přítomnost a občasný virvál na Majdanu a v přilehlých ulicích. Protože příjem na ruku určitě nedanili, šlo o velmi slušnou částku za prohulákaný den.

V článku se píše i o Leninovi, který byl rovněž, společně s celým revolučním cirkusem, jehož výročí dnes vzpomínáme, financován prostřednictvím jakéhosi I.L. Gelfanda s krycím jménem Parvus. Revoluce se povedla a "mecenáši" chtěli vynaloženou investici násobně vrátit. Zaplatili jsme vám, tak předejte nemovitosti, infrastrukturu, suroviny. Do USA pluly lodě se zlatem. Vše do těch správných rukou.

Bývalý policejní prezident v článku píše:" Proto si dávejme pozor na Majdany všeho druhu. Na počátku zní věty opojně. Pak náhle zjistíte, že za vás někdo prodává lithium, vyváží černozem, zbavuje vás potravinové soběstačnosti, či vlastní energetické politiky".

A co "Sametový listopad"? Jaképak síly v pozadí rozhodovaly, kam se má zatočit demonstrace studentů a vše, co následovalo? Na kolik je to přišlo? Čím jsme jim zaplatili, vidíme. Za pár babek jsou jejich komerční banky, energetika, služby. Co vynáší, patří cizincům. Nám zbyly starosti s financováním armády, školstvím, dotacemi pro zemědělství, péčí o výstavbu a údržbu dopravních komunikací, zdravím občanů, s podporou nemakačenků......

Větu bývalého policejního prezidenta "pozor na Majdany všeho druhu", je možné aplikovat i na Libyi, Sýrii a všechny další státy severní Afriky a Blízkého východu, kde se daly skutečně "demokratické" síly do pohybu jak na čísi povel. A což teprve znenadání valící se masy migrantů. 

Pokud byl placen ze zákulisních pokladen Lenin s rudou squadrou, proč by nemohli být z podobných zdrojů financováni i dnešní lídři Evropy, už pár let připadající všem normálně myslícím jak smyslů zbavení?

 

 

 

Autor: Štěpán Bicera | úterý 7.11.2017 11:22 | karma článku: 39,35 | přečteno: 1455x