Proč ANO vítězí

Když pan A. Babiš mlčí, vyzařuje z něj klid, sebevědomí a jistota. Když promluví, říká, co si o věci skutečně myslí. Srozumitelnými slovy. Uvěřitelnými větami. S výrazem, který přesvědčuje. To dokáže, jen ten, kdo se nezaprodal.

Kdo se nenechal koupit. Českými šibalskými miliardáři, "poraděnky" z Moskvy, či agenty z Bílého domu nebo Bruselu. Vzpomínám na první televizní záběry polistopadových politických "paniců". Pánů Havla, Rumla, Luxe, Klause, Dlouhého, Dyby,......  Všem tehdy z očí "koukala" ještě jakás, takás poctivost. Pouhý rok po prvních volbách se jim však zrak už "pokřivil" a více než čtvrtstoletí nato se u ještě žijících nedá říct, že by se stav lepšil.

Stejně jako většina z nás najisto "zavětříme" zálet u toho svého, tak i u politika vycítíme, že něco nehraje. Že mu nejde o společnou hromádku, ale naopak, že na tu svou někam zanáší. Že neslouží voličům, ale funguje v zájmu někoho vzadu. Který mu za "zásluhy"  tajnou poštou posílá "milionová" vína, či částky na zahraniční konta.

Mezi našimi politiky je jen velmi málo lidí, kteří působí poctivě a Babiš je bezpochyby jedním z nich. Jen tím se dá vysvětlit nejen jeho vzrůstající popularita a volební úspěchy hnutí ANO, ale i zášť ostatních charakterově padlých partají a jejich lídrů. Mohou do písmene opisovat programy hnutí ANO či projevy jeho lídra a přesto nedokážou na vnímavé voliče zapůsobit  stejně přesvědčivě jako pan Babiš. Přes sebeurputnější snahu a rady odborníků, bude tomu vždycky něco chybět. To něco je síla osobnosti nepodplatitelného, poctivého, sebevědomého a mimořádně schopného Člověka. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štěpán Bicera | úterý 11.10.2016 8:09 | karma článku: 36,20 | přečteno: 1962x