Prezident není hen tý oný

Média o českém prezidentovi často píšou jako o Zemanovi. V dnešním vydání MF Dnes je na titulní stránce nadpis " Uprchlíky zvládne Zeman". Představme si, že v rozmluvě o nás, někdo použije samotné příjmení. Dotkne se nás to.

Lidi, které důvěrně známe, oslovujeme křestním jménem a ostatním přidáme před příjmení titul nebo pan. Hlava státu je reprezentantem nás všech a proto si zaslouží úctu a začít by se mělo v oslovení.

Stačilo by před příjmení uvést křestní jméno. Titulek "Uprchlíky zvládne Miloš Zeman" vypadá daleko přátelštěji a slušněji. Vůbec nejlepší by však bylo, kdyby novináři potlačili svou zášť a do titulku uvedli " Uprchlíky zvládne prezident Zeman".

Úctu si totiž zaslouží. Je prvním českým prezidentem, zvoleným napřímo voliči a to nadpoloviční většinou. Bez pískání na půdě sněmovny. Bez politických čachrů a šíbrování. 

Že zvolili dobře, dokazuje fakt, že po třech létech vládnutí pan prezident Miloš Zeman je pořád mezi českými politiky tím nejoblíbenějším a vyhrál i průzkum agentury Median, týkající se migrace. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štěpán Bicera | pondělí 11.4.2016 10:33 | karma článku: 44,86 | přečteno: 4770x