Postrádám odmítavé stanovisko islámu

Teror islamistů prý s islámem nemá nic společného. Potom by však po atentátech pod jménem Alláha muslimská obec měla zakročit. Pokud teror nemá s Koránem nic společné, je Alláh atentáty víc zneuctěn, než satirou Charlie Hebdo.

Když se mohl vyhlásit džihád proti redakci časopisu kvůli hloupým obrázkům, proč to neudělat vůči atentátníkům křičící před činem Alláh Akbar? Pokud chce muslimská obec o svém čistém štítu svět přesvědčit, měla by muslimské zločince a jejich pomahače za násilné činy exkomunikovat. Prohlásit, že vraždění nemuslimů nepatří mezi svaté činy a není ani odměňováno rájem. Ne slovy, ale činy dát všem najevo, že s terorem společného nic nemá. Zatím se spíš bohužel zdá, že muslimské obce s atentátníky sympatizují.

Zveřejněním nenávistného videa na sociálních sítích to potvrzuje i syn belgického imáma Sheikha Alamího. Dává v něm nezakrytě najevo, co taťka "ovečky", včetně synáčka, učí. Během procházky bruselskými ulicemi si před objektivem prozpěvuje: Ó Alláhu, znič nenáviděné křesťany. Ó Alláhu, zabij je všechny. Nenechej ani jednoho".

Podobně jako v třicátých letech minulého století nacismus, přehlíží se i dnes vznik nového běsu. Ze stejně nepochopitelných důvodů, ani teď nepokládají lídři civilizovaného světa za nutné adekvátně reagovat na předváděné hrůzy. Uspokojí se zatčením či usmrcením "plodnice", aniž by se snažili zlikvidovat podhoubí.

Pokud islám nedá ráznými činy najevo odmítavý postoj k násilí vůči nemuslimům, neměl by být pokládán za náboženství, ale za nebezpečnou ideologii. Tím by přišel o všechny výhody připisované církvím Listinou základních práv a svobod. Symboly nenávistné nauky by se pak měly zakazovat stejně přísně, jako atributy ostatních ideologií rovněž vybízející k násilí.

 

 

 

Autor: Štěpán Bicera | pátek 30.12.2016 13:45 | karma článku: 37,14 | přečteno: 849x