Německo se chystá odsunout přistěhovalce

Němci jsou zděšeni přílivem rumunských utečenců, kteří si naopak novou domovinu chválí. Dostanou v ní na dítě třikrát víc než v otčině. Ve městech vznikají ghetta, v jejich okolí stoupá zločinnost a nepořádek. Radikálnější strany před volbami slibují jejich vyhoštění.

Něco podobného provedli před dvaceti let s Vietnamci. Tomu, který se provždy odstěhuje z jejich území věnovali deset tisíc marek. Vystěhovali se téměř všichni. Hádejte kam.

 Na rozdíl od Vietnamců však Rumuni nepracují. Jen přihlásí živnost, aby dostali oprávnění k pobytu, ovšem podnikat nezačnou, jen si chodí pro dávky na úřad. Pokud radikální strany ve volbách vyhrají, zkuste uhádnout, kam se přesunou v rámci Evropské unie. Tam, kde se praktikuje nejvstřícnější sociální politika. Kde platí měkká a štědrá pravidla, která si tihle rychle osvojí a dokážou dokonale zneužívat.

Až se jich zbaví, budou od Němců do zemí, kam se Rumuni odstěhují, adresovány kritiky nevhodného chování k menšinám, osočování z rasismu a rady, jak by měli postupovat a co všechno pro jejich integraci provést. 

Na druhou stranu musím dodat, že podle schopnosti věci po pravdě pojmenovat a nebojácnosti přijít s adekvátním řešením se pozná velmoc. Něčeho takového se od českých, Evropskou unií přišláplých politiků, nedočkáme.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štěpán Bicera | neděle 17.3.2013 8:08 | karma článku: 31,91 | přečteno: 1238x