Může za to sebevrah

To je "objev" jakési agentury. Krátce po atentátech se většinou dozvíme, že atentát spáchal šílenec, či sebevrah. Přitom je u naprosté většiny atentátů nejpravděpodobnější variantou, že je spáchal z náboženského fanatismu muslim.

Podobně se tají před veřejností identita provinilce, pokud patří k menšinám. V takovém případě se na fotce delikventa obličej rozmaže, zatímco, pokud je viníkem příslušník většiny, obličej se vezme v detailu. Snad ve snaze ukázat, že to není ten, co si všichni myslí, že to určitě bude.

O pravdě se dočítáme jen sporadicky. Většinou ve zprávách odborných institucí, nebo když je natolik zřejmá, že se už dál tajit nedá. Z jedné takové "uniklé" informace vyšlo najevo, že jen mizivé procento migrantů se podařilo v Německu zaměstnat, Naprostá většina si i po dvou letech chodí pro dávky a lenoší. Místo vytoužené integrace si přistěhovalci v místech soustředění vytvářejí vlastní svět, ze kterého se časem vyvine no-go zóna.

Žádný státník, Angelu Merkelovou nevyjímaje, tak důležitý fakt ve svých projevech otevřeně neřekne. Místo toho všichni hovoří o nutnosti integrace. Zapomínají, že k ní nestačí jen jejich, jednostranný zájem. Přestože je podpořený neskutečně vysokými výdaji.

Němcům, Francouzům, Britům, Švédům by mělo být po padesátiletých zkušenostech s Turky, Alžířany, Maročany jasné, že to dřív projde velbloud uchem jehly...

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štěpán Bicera | úterý 4.4.2017 8:15 | karma článku: 33,63 | přečteno: 756x