Kdo je sem pozval?

Na internetu na adrese: ?https://emigratetoczechrepublic.wordpress.com/ "visí" pozvání pro migranty. Je v angličtině a tak pro ty, kteří jazyk neznají, uvádím překlad. Lidé světa! Vítejte! Utíkáte-li z války, hladomoru,

či jiných hrůz, můžete požádat o azyl v naší zemi - v České republice. Česká republika je krásná země v srdci Evropy ( sousedí s Německem, Rakouskem, Polskem a Slovenskem). Má rozvinuté hospodářství a bohaté kulturní dědictví, vysokou úroveň vzdělání, lékařskou péči a chráněné životní prostředí.

Česká republika je svobodomyslná a tolerantní země, kde jsou si všichni rovni. Tyto principy jsou garantovány ústavou a zákony naší země. Lidé různých národností zde žijí svorně vedle sebe: křesťané, židé, muslimové, ateisté a další. Dokládá to i fakt, že tato země má několik mešit a modliteben a čeští muslimové zde žijí více než sto let.  

Hovoří se zde česky, ale mladá generace se domluví i anglicky a německy. Čeština patří do stejné skupiny jazyků jako polština, srbština nebo ruština. Zprvu se může zdát jako těžký jazyk, ale komunikativní lidé se ji v denním kontaktu s Čechy naučí během jednoho roku. Pokud se v České republice usadíte, vaše děti se snadno česky naučí ve veřejných školách. To jim umožní přístup k jakémukoliv vzdělání a zaměstnání. Česká republika má nedostatek zaměstnanců zejména v lékařství a technických oborech. Obchodně zaměření jedinci najdou stovky příležitostí (zkušení dokonce tisíce). Dále jsou uvedeny adresy charitních a neziskových agentur a několik fotek české pohody.

                                                                                     -o- 

Připomíná mi to dopisy z Nigérie, které slibovaly rychlé zbohatnutí. Před nějakými dvaceti lety mi jich několik přišlo rekomandem. Přečetl jsem jen ten první. Z dalších jsem pak jen odlepil známku pro kamaráda filatelistu a letěly do koše. Údajně si mne nějaký dobrák vybral za cíl dobročinnosti. Stačilo jen poslat pár set tisíc a pak hurá do Afriky pro miliony. Lumpárna na první mrknutí. Přesto jsem četl o podnikatelích, kterým až na nigerijském letišti došlo, že dobrák, který je tam měl uvítat, se nejspíš v tamním hicu vypařil.

Je pravděpodobné, že vedle zvacích stránek do Česka, existují podobné vějičky i do ostatních zemích Evropy. Když na podvodné dopisy z Nigérie nalítli ojedinělí podnikatelé patřící k populaci s průměrným IQ 100, proč by na podobný fígl nemohly skočit davy z oblastí s vědecky ověřeným průměrným IQ 80, když to samé uslyší navíc i potvrzeno z úst německé kancléřky ?

 

 

Autor: Štěpán Bicera | úterý 15.3.2016 8:48 | karma článku: 34,22 | přečteno: 1082x