Je migrace spiknutím?

Slovenský policejní prezident T. Gašpar se podepsal pod prohlášení, že migrace je organizovaný útok na evropskou civilizaci. S ním i děkan univerzity i exministr práce. MF Dnes text nezveřejnila, má však být chaoticky formulovaný.

Marně jsem zkoušel na internetu najít Hospodářský klub, který měl prohlášení zveřejnit a tam si ho přečíst. Před pár lety jsem však viděl prohlášení Angely Merkelové, kterým pozvala lidi z třetího světa k hospodářské a populační záchraně Německa. Chaotické bylo až až.

Německo podle ní vymíralo a firmy postrádaly zaměstnance. Počet rodilých Němců se skutečně každoročně o pár set tisíc snižoval. K markantnímu poklesu však nedocházelo, protože schodek byl vyrovnáván přistěhovalci, přicházejících především z východních zemí Evropy. Tehdy M. Kalousek přirovnal slova německé kancléřky k internetovému pozvání jakési školačky na svoje narozeniny, které využilo na desetitisíce lidí.

Žákyně osmiletky může něco takého nevědomky provést. Ne však dospělá, vzdělaná politička s minulostí vědecké spolupracovnice na Institutu fyzikální chemie Akademie věd v oboru kvantové chemie. Pokud dokázala získat doktorát prací o rychlostních konstantách při reakcích jednoduchých uhlovodíků, musela si být vědoma i rychlosti reakce u prostých Afričanů a všech souvislostí. 

U mimořádně inteligentní političky pozvání nebylo uřeknutím, ale promyšleným záměrem. Muselo ji být jasné, koho může čekat. Domovinu vždy jako první opustí lidé, kteří odchodem o nic nepřijdou. Nevzdělanci a lenoši neschopní se v rodné zemi o živobytí postarat a slyšící na zprávy o štědrých sociálních dávkách. Do vzdálené ciziny vyrazí i desperáti, které by v domovině po dopadení čekalo vězení či trest nejvyšší.

To všechno muselo být německé kancléřce jasné a po roce pobytu se to u imigrantů potvrdilo. Stoupla kriminalita a zaměstnat se podařilo jen zanedbatelné procento. Kancléřka zalhala svému národu i pozdějším prohlášením, že to Německo zvládne. Pro pořádkumilovné, civilizované Německo s legislativou napasovanou na kultivované lidi 21. století jsou imigranti neřešitelným problémem. Stačí jim zahodit doklady a vyspělá civilizace je z toho paf.

Jedinci bez identity mohou Evropu ochromit zločinností, násilnostmi, záškodnickou činností. Všichni dohromady pak i příživnictvím na sociálním systému, zdravotnictví, školství.... Tři roky se do Evropy valí lidé, porušující nejen vízové zákony. Lodě Frontexu vytahují z pobřežních vod Lybie i zjevně úmyslně ztroskotané běžence. Místo, aby je dopravily zpět na nedaleké pobřeží, odkud vypluli, vozí je do vzdálených evropských přístavů.

Evropští mocipáni s ženou v popředí, za ta léta nebyli schopni přijít s jediným kloudným řešením. Zmohli se jen na kritiku plotů, žiletkových zátarasů a osočování všech, kteří se imigraci odvážili vzepřít.

I v dnešním článku v MF Dnes, místo zveřejnění textu prohlášení Hospodářského klubu, se objevují  dehonestující věty "Text, velmi podobný produkci konspiračních webů horší kvality", "slovenská média označují prohlášení za snůšku nesmyslů", "prohlášení je plné pochybných konspiračních tvrzení a dezinformací".

V létě 1989 podobně reagovalo  komunistické Rudé právo na "Několik vět". Místo, aby proklamaci disidentů zveřejnilo a umožnilo čtenářům si o ní udělat úsudek, zavalilo je komentáři, očerňováním textu a jeho tvůrců.

V takovém prostředí není ani divu, že se objevují amatérské pokusy o vysvětlení příčin imigrace. Třeba i spiknutím kohosi či čehosi.

 

Autor: Štěpán Bicera | čtvrtek 26.1.2017 11:43 | karma článku: 41,19 | přečteno: 1856x