Jak je to v MF Dnes, pane Plesle?

Po bitvě, kdy je po pravdě každý generálem, šéfredaktor MF Dnes J. Plesl zhodnotil činnost americké sedmé velmoci. V dnešním vydání píše: "Velký podíl na iluzi, že H. Clintonová vyhraje, mají skoro všechna hlavní americká média,

která celým systémem prorostla. V kampani nepokrytým straněním demokratické kandidátce dávali novináři najevo, že už dávno rezignovali na své hlavní poslání - to znamená reflektovat realitu - a naplno se zapojili do politických her." Protože nejsem placen jako novinář od řádku, dal jsem tomu jednodušší fazónu. Smysl však zůstal až striktně zachován.

Nezbývá, než se zeptat: "Jak je to ve vaší redakci, pane šéfredaktore?" Nebyli jsme i my masírováni fotkami H. Clintonové s naškrobenými úsměvy a zavaleni jejími přednostmi? Nebyl nám D. Trump  představován   vždy jen se sveřepeným výrazem v tváři a nahrbený pod rancem povahových vad, či předvolebních přehmatů?

A co vaše zpravodajství o událostech na Majdanu, občanské válce na Ukrajině či v Sýrii? Píšete stejně objektivně o Rusku, jako o USA?  Jak reálný je váš novinářský pohled na naši téměř nepřizpůsobivou menšinu nebo, Evropu ohrožující, živelnou migraci?  Jak nestranný je váš vztah k osobě prezidenta M. Zemana a jeho konkurenta  M. Horáčka?

Nezapojili jste se i ve vaší redakci, dávno a naplno, do politických her? Nerezignovali jste, stejně jako vaši američtí kolegové, na hlavní poslání novinářské chásky, kterým, i podle Vašich slov, má být reflektování reality ???   

Autor: Štěpán Bicera | čtvrtek 10.11.2016 10:02 | karma článku: 38,32 | přečteno: 1053x