Havel dalajlámu, Zeman prezidenta Číny

Havel Čínu provokoval. Zeman se jako moudrý stařec s východní velmocí přátelí. Havlovo pozvání Česko poškodilo. Zemanovo nám prospěje hospodářsky a zvýší i naši mezinárodní prestiž. Zejména, když další navštívenou zemi jsou USA.

Pan Telička, zahraniční expert ANO, vyčítá prezidentovi Zemanovi servilnost vůči Číně. V tom případě lze Havlovo pozvání dalajlámy pokládat za další v řadě servilit vůči USA.

Čínský Global Times připomíná Zemanovu přítomnost na vojenské přehlídce v Pekingu. Potvrzuje tím, že český prezident dokáže svůj pověstný nekonformismus využít nejen pro své zviditelnění, ale i ku prospěchu rodné vlasti. Zmíněný list cituje i Zemanovo prohlášení, že se přijel do Číny i učit, jak dosáhnout ekonomického růstu a stabilizace společnosti. Náš prezident je schopným diplomatem, který ví, že s představiteli světové velmoci se mluví jinak, než s českými zástupci "velmoci sedmé".

Letos má do Česka zamířit na 360 tisíc čínských turistů. I to lze přičíst k zásluhám našeho prezidenta. Turisté za cíle svých cest volí spíš přátelsky nakloněné země. Dokazuje to pokles výjezdů Rusů do Česka, jen co se naše vláda v pomajdanském vývoji na Ukrajině vymezila proti "Kremlu".

Pokud bude za dva roky Miloš Zeman znovu kandidovat, je třeba zapomenout na spartakiádní trenky, ve kterých se plácal v nafukovacím člunu na hladině rybníka v Novém Veselí, ale vzpomenout na všechny jeho přínosy k prosperitě a svrchovanosti Česka.

 

 

Autor: Štěpán Bicera | úterý 29.3.2016 10:25 | karma článku: 33,60 | přečteno: 892x