Dávky migrantům je třeba v EU sjednotit

Imigranti míří hlavně do zemí s nejvyššími podporami a tak německý eurokomisař G. Oettinger navrhuje  zharmonizovat v EU výši dávek. Na Západě ponížit, na Východě navýšit. Bohulibý návrh, který by bylo třeba náležitě rozšířit.

Východním zemím třeba škodí, že vysoké mzdy v západní Evropě odlákávají lékaře, zdravotní sestry, vědce, ajťáky, řemeslníky, atd. Odcházejí nejen z Česka, ale i z Polska, Rumunska, Bulharska, Maďarska. Statisíce zručných paží a chytrých hlav pomáhají zemím na Západě ještě víc navýšit životní úroveň jen proto, že v rodných zemích, které jim zdarma umožnily osvojení profesní zručnosti, si tolik nevydělají.

Proto by země bývalého východního bloku měly, po vzoru německého komisaře, přijít s návrhem harmonizovat mzdy. Na Západě snížit, na Východě navýšit.

To samé udělat i s důchody. Když už se mají cpát nehorázné peníze migrantům, kteří včetně svých předků ničím k vysoké evropské životní úrovni nepřispěli, proč nevylepšit život penzistům, kteří na oltář vlasti po celý produktivní život přinášeli daňové oběti?

Při harmonizaci by se nemělo zapomenout ani na platy politiků, evropského komisaře G. Oettingera nevyjímaje. Jejich nehorázné příjmy a prebendy rovněž volají po nezbytném zharmonizování s průměrnými příjmy Východu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štěpán Bicera | pátek 12.8.2016 9:10 | karma článku: 43,02 | přečteno: 2817x