Co všechno je strašné.

Na Ostravsku neznámý pachatel hodil oknem do ložnice zápalnou láhev a ta zapálila postel s dvouletou holčičkou, která utrpěla vážné popáleniny. To je strašné.

To, že tento stát nebyl schopen vyřešit romskou otázku je rovněž strašné.  Ani otázka pana prezidenta Klause, ve které se ptá, co za lidi mohou chtít upálit malé dítě a dodává, že je to strašné, není nestrašná.

Vyšetřování ještě nezačalo a odstupující premiér Mirek Topolánek už slibuje, že se problémy souvisejícími s narůstajícím extremismem bude ještě dnes mimořádně zabývat vláda. Rovněž strašné.

Jeden vidí ve vhození zápalné láhve úmysl upálit dvouleté bejby a druhý rasistický útok. V tom případě by se měly vyšetřovací orgány nejdřív obrátit pro informace na ně, protože to vypadá, že o tom ví úplně všechno.

Je více než jasné, že cílem útoku nebyla romská dcerka, ale jejich domek. Chudinka měla smůlu, že láhev dopadla zrovna do postele, ve které spala. Důvodů, kromě toho rasistického, může být řada, ten pravý by mělo odhalit vyšetřování.

Domek může stát na pozemku, na kterém by ráda nějaká developerská firma postavila hypermarket nebo rodinné domky.

Postižená rodina mohla dlužit romskému lichváři peníze a ten je chtěl zápalnou láhví donutit, aby si na jeho splátku půjčili u nějakého jeho kolegy.

Romské agentury, zabývající se exportem Romů do Kanady, se rozhodly vytvořit argument proti tvrzení Kanaďanů, že Romové nemají vážný důvod k emigraci. Při troše fantazie lze sypat podobné výmysly jak na běžícím páse.

Ať to bylo, co bylo, přibyl další kamínek mozaiky, tvořící obraz současného Česka. Státu neschopného vyřešit vůbec nic. Státu rozhádaných politiků, kteří veškerý čas a energii plýtvají na svoje rozepře a sebeobohacování. Nejen Paroubek kašle na všecko, na Evropu i Česko. Kašlou na všecko  "všicki". Kašlou na radar, Lisabonskou smlouvu, na vietnamské tržnice, na zakouřené hospody, na penzijní a zdravotnickou reformu, na opakovaně zadlužený státní rozpočet, na bezdomovce válející se po Praze, na kapsáře okrádající cizince, na zločinné taxikáře, na výrobce a překupníky drog, na lumpárny ve sportu, na úplatkářství, prostě na všecko.

A to je strašné.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štěpán Bicera | pondělí 20.4.2009 10:10 | karma článku: 24,18 | přečteno: 1175x