Co na to puristé?

Autor článku v Novinkách píše o dopadení násilníka, který znásilňoval ženy. Pachatel je tmavovlasý a hnědooký. Policie pátrá po možných dalších poškozených. Jinak by Novinky foto sotva zveřejnily. Diskuze je zablokována.

"Jednu ženu znásilnil na podzim, další v dubnu. Naposledy v květnu letošního roku tento muž přepadl a znásilnil ženu mezi Černošicemi a Vonoklasy, když si šla zaběhat na cestu mezi obcemi. Násilník zanechal na místě činu stopy, na jejichž základě policisté odhalili jeho totožnost. Aktuálně pátráme po dalších možných poškozených. Mohli by se ozvat ........"

Protože vím, že jde o pachatele zaměřeného na znásilňování žen, předpokládám, že i další oběti by měly být ženy a sám bych napsal  "Mohly by se ozvat..." . Připustím-li však, že skrytý podmět věty jsou "poškození" z věty minulé a nakonec mohlo jít i o bisexuála, mohlo by se to napsat i měkce.

Bohužel diskuzi Novinky zablokovaly. Bezpochyby jsem nebyl sám, kdo si měkkého i všimnul a místo, aby nechaly čtenáře se nad gramatikou rozepsat, raději disputaci utnuly. Jenomže, milé Novinky, tak se pravdy nedobereme.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štěpán Bicera | čtvrtek 2.7.2015 13:19 | karma článku: 20,81 | přečteno: 841x