Cherchez la USA

Kdo má zájem na rozklížení evropské civilizace? Čína, Indie nebo OPEC bohatnou z Evropy prosperující. Kdo  tyje z Evropy zbídačené? To Spojené státy zbohatly a vývojově poskočily během dvou světových válek, kdy samy byly "za vodou".

Nyní, když se už nedá Evropu zpustošit válkou, likvidují ji cílenými hospodářskými krizemi zinscenovanými americkými bankami.

Spojené státy jsou v permanentním válečném stavu vůči téměř celé zeměkouli. S některými státy válčí otevřeně, s jinými latentně. Američtí prezidenti státníky těchto zemí objímají a klepou po ramenou. Současně je však nechávají odposlouchávat a sledovat. USA k tomu účelu zaměstnává davy lidí v bezpečnostních složkách a tisíce špionů mají rozesety po většině států světa. Soudě podle sebezničujícího chování úřadů EU, i ty musí být přímo prošpikovány agenty této země. Jsou tam, aby ochromili instituci, stmelující Evropu. Jejímž veřejně proklamovaným cílem bylo stát se protiváhou Spojeným státům.

Rusko s Brazilií, Indií, Čínou a Jižní Afrikou vytvořilo hospodářské uskupení BRICS. Rovněž pro USA nepřátelské společenství, mající především zájem ovládnout třetí svět. Spojené státy zareagovaly. Během majdanských nepokojů nešlo o to, který olicharcha usedne v Kyjevě na trůn. Cílem byla ukrajinská občanská válka a přes ní  zdiskreditování Ruska a tím i BRICS.  Může jít i o reakci na rozvojovou banku BRICS, která má disponovat sumou ve výši stovky miliard dolarů a kterými hodlá ovládnout zaostalé země světa. Nebo o odpověď na záměr BRICS vytvořit vlastní měnu, něco na způsob Eura, ovšem podložené zlatem a ne kapacitami rotaček v tiskárnách cenin.

Z pohledu paranoických Spojených států jde vždy o nepřátelské akce. Jak jsou už století navyklé, adekvátně na ně i reagují. Po americku. Nenápadně, zastřeně a zprostředkovaně. Podle hesla "účel světí prostředky".

Autor: Štěpán Bicera | pátek 15.8.2014 11:33 | karma článku: 23,32 | přečteno: 649x