Alah akbar zakřičel rodilý Němec

a následovné zvolání "smrt nevěřícím" neprodleně proměnil ve skutek, když na nádraží v bavorském Grafingu ve vagonu šestapadesátiletého muže nožem zabil, na nástupišti dalšího vážně pobodal a dva cyklisty před nádražím zranil.

Zpráva se objevila ve včerejších televizních zpráv a dnes jsem si ji přečetl v tisku. Zdůrazňuje se v ní především, co všechno nebyl a neměl.

Nešlo o radikálního muslima. Neví se, proč provolával islamistická hesla. Neměl žádné vazby na islamisty. V bytě se nenašly žádné stopy eventuálního náboženského zradikalizování. Neměl potíže se zákonem. Policie ho neměla v seznamu stoupenců radikálního islámu.

Zpráva o hnusném zločinu se podobá řeči obhájce, ze které se dál dozvíme, že byl nejspíš pod vlivem drog a v minulosti se léčil s psychickými problémy. Z první věty lze přitom usoudit, že ač šlo o rodilého Němce, jedná se pravděpodobně o syna imigrantů. Ti před lety získali německé občanství a jsou muslimy, zatím neradikálními.

Podobných muslimů dennodenně křicích Alláh akbar žije v Německu na miliony a noví se jim tam neustále hrnou. Nikdo neodhadne, kdy a komu stejně "prdne v kouli". Důvodů se nabízí hodně a nejčastějším bude frustrace z porovnání, jak blahobytně žijí, v jejich očích méněcenní "nevěřící psi", a jak bídně oni sami.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štěpán Bicera | středa 11.5.2016 8:57 | karma článku: 39,34 | přečteno: 1585x