A. Merkelová není, co bývala

Změnila se od chvíle, kdy se našly v její kanceláři "štěnice", ke kterým se přihlásila CIA. Jakoby ji USA držela nějakými odposlechy pod krkem a nutila dělat jednu hloupost za druhou. Rozkmotřila se s Putinem. Prosadila sankce

vůči Rusku. Rozjela těžko zastavitelný příval imigrantů do Evropy ze zemí, jejichž obyvatelé mají daleko k evropské civilizaci a kultuře. Ačkoliv tvrdila opak, neměla to zapotřebí. Do lákavého Německa se rok co rok stěhovaly statisíce "auslendrů", především z Polska, Rumunska a zaostalejších zemí EU. Na rozdíl od nepoužitelných Asiatů a Afričanů tam cestovali za prací a ne za sociálními dávkami. Vzhledem k tomu, že je v EU přes dvacet pět milionů nezaměstnaných, bylo a bude pořád kde brát.

Teď se zdá, že A. Merkelové, jako svému vazalovi, přikázali dotáhnout do konce volný obchod s USA. Dohoda je známá jako TTIP, Transatlantické obchodní a investiční partnerství. Americkému ministrovi zahraničí J. Kerrymu stačilo prohlásit, že cílem USA je uzavřít tuto dohodu ještě letos a německá kancléřka vypnula prsa a srazila paty.

Ačkoliv by měla coby politička, bez ohledu na osobní přesvědčení, respektovat názory svých voličů, znovu se nepochopitelně a podezřele staví proti svému národu. Je přitom všeobecně známo, že právě Německo je zemí, kde proti této, už tři roky připravované smlouvě, panuje nejsilnější odpor.

Sám pamatuji, jak mi před už čtvrtstoletím němečtí obchodní partneři během cesty po USA říkali, že kdyby američtí výrobci chtěli, tak svými výrobky evropskou produkci během pár let převálcují. Dnes to vypadá, že už zájem mají a tak se těšme na další pohromu od německé kancléřky.

 

Autor: Štěpán Bicera | pátek 29.7.2016 9:05 | karma článku: 39,62 | přečteno: 2142x