914 Eur je příliš silné lákadlo

Tolik dostává žadatel o azyl v Rakousku a v Německu, soudě podle zájmu imigrantů, to bude podobné. Není divu, že se pak do Evropy v zástupech hrnou i lidé, kteří na azyl právo nemají. Stačí když zničí osobní doklady.

Díky politikům je Evropa v očích přistěhovalců pohádkovým rájem, kde se ubrousek sám prostírá, pečení holoubci přistávají do úst a z oslů Evropanů se sypou zlaťáky.

Když pak i ti, kteří tomu moc nevěřili, na úřadě natáhnou ruku a do dlaně jim vskutku spadne mnohem víc, než doma prací vydělají za rok, jen co vyjdou na chodník, už k jihu letí SMS, potvrzující příbuzným a známým, že lanaři a převaděči nelžou, s výzvou, ať i oni začnou balit kufry.

Když v Hornorakousku skrouhnuli dávky téměř na polovinu, oranžovozelená opozice se začala čertit. Vadí ji nerovnost sociálních podpor mezi žadateli o azyl a Rakušáky. Rakouský ministr práce a soc. věcí A. Stöger předpovídá vznik slumů, které Rakousko přijdou na mnohem víc. Rakouská APA varuje, že se na území ostatních spolkových zemí hornorakouští azylanti přesunou.

Nikdo z nich, ani v samotném Bruselu neřeší příčinu tohoto problému. Imigranti by neměli dostávat ani "vindru". Na základě principu lidskosti by měli mít nárok na střechu nad hlavou a základní jídlo zabezpečující přežití, eventuálně oblečení z humanitárních sbírek. V tom případě by se neschopní a líní v Evropě zdrželi jen na dobu nezbytně nutnou a až by doma odeznělo to, co je vyhnalo, sami a rádi by se do  vlasti vrátili.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štěpán Bicera | pátek 17.6.2016 12:33 | karma článku: 40,06 | přečteno: 1937x