Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zlatý český muž!

Také si milé dámy, občas povzdechnete nad tím, jak jsou ti čeští muži neohrabaní, přízemní a bez smyslu pro romantiku? Výchova a životní styl nedávných let je skutečně něčím, co zanechalo na českých mužích neomylné stopy, ale s muži jiných národů to také není rozhodně jenom výhra.

Vzdycháme nad temperamentem Italů a jejich vášnivou láskou, uhranula nám něha a romantika Francouzů, fascinuje nás bezstarostnost Španělů, smysl pro zodpovědnost Němců nebo Švýcarů, toužíme po rovnoprávnosti v domácích pracích, jaké předvádějí Skandinávci…

Jenomže když přijde na lámání chleba, zjistíme, že italský temperament se projevuje také v tom negativním směru velmi silně, romantika Francouzů je nepoužitelná pro život, španělská nezodpovědnost a nedochvilnost nás irituje, Němci jsou studení čumáci a Švédi zakřiknutí podpantofláci.

S kým bych ale opravdu měla problém žít, jsou asi arabové. Nemám nic proti islámu, věřím, že jeho prvotní myšlenkou je život v míru a lásce, stejně jako to zamýšlela všechna (kulturní a běžná) náboženství a kázaly jejich svaté knihy. Ale arabská kultura je nám natolik vzdálená a mnohdy praktikovaná s tak velkým nepochopením mužské části těchto národů, že se mi příčí. Přečetla jsem spoustu knih na toto téma a vždy si říkám, že to byla poslední kniha, protože mne bolest tamějších žen trápí, ale přesto mne na jejich příbězích stále něco fascinuje.

Jsem vděčná za to, že můžu svobodně řídit auto, rozhodovat o mém vzdělání či koníčcích, že se můžu vdát, za koho chci a kdy chci, že se nemusím halit do hábitů, ale můžu se oblékat dle mého vkusu, nebo že není normální, aby mě (nejen) manžel mlátil a znásilňoval.

Ve stínu toho, co si musí vytrpět mnohé arabské ženy, se mi problémy s našimi českými muži zdají úsměvné. Co je jeho ironická poznámka o rozvařeném knedlíku proti tomu, když vám manžel nacpe do pusy kamení a donutí vás jej žvýkat, dokud si nevylomíte pár zubů, a to jen proto, že mu nechutnala rýže? Co je pokuta sto korun od vcelku milého policisty za to, že přecházíte na červenou, proti hlídkám v ulicích některých šaríou posedlých území, které zmlátí ženu do krve jen proto, že si dovolila vyjít bez mužského doprovodu ven? Co je náladový lékař, který vám trochu trošku pošlape vaši ješitnost nepříjemným chováním, proti porodu císařským řezem bez jakéhokoliv umrtvení, protože jako žena na anestezii nemáte právo?

Je těžké vyčítat tamním mužům jejich chování. Jak mohou mít úctu k ženám, když od svého narození přihlížejí jejich ponižování či týrání a připadá jim to přirozené? Přebírají jen zvyky z generace na generaci. Otázkou je, jak je možné, že v dnešní době něco takového může existovat? Vždyť i divoši někde na Papue, kteří ještě donedávna v klidu povečeřeli svého souseda, se takto ke svým ženám nechovají. Není zarážející, že to, co se běžně děje mnohým arabským ženám, není přípustné ani pro lidožrouty? Uvědomuji si, že zvěrstva na ženách se páchají všude, také v našich luzích a hájích, ale u nás to naštěstí není „legální“.

Ano, všude existují dobří lidé a i v těchto zemích existuje čistá, nepokrytá láska a muži, kteří se za svou ženu postaví a brání ji. V to pevně věřím už v zájmu těch žen, stejně jako věřím v laskavost islámu, který pokřivila lidská zloba, narušitelé zvenčí a špatně pochopené tradice. Věřím, že nejeden arabský muž je ve své podstatě hodný člověk, který by živé duši neublížil. Obdivuji sílu jejich vyznání, architekturu, chutná mi jejich jídlo, ale žít bych v takové společnosti nechtěla.

Miluji zkrátka české muže. Jejich rozházené ponožky, cynické poznámky, malý smysl pro romantiku, nadšení pro sledování televizních sportovních přenosů, poznámky o ženách za volantem, narážky a připomínky k ženskému pokolení.  Čeští muži jsou fajn. Protože čeští muži jsou vtipní, vzdělaní, sportovci, mají rádi svoje matky, ale nijak chorobně, dokážou být zodpovědní a postarat se o rodinu, nemají přehnané nároky, a když na to přijde, umí být i romantici. Ale hlavně nám dávají to, co ničím na světě nejde nahradit. Svobodu žít.

www.viktoriebeso.cz

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Viktorie Beso | středa 3.4.2013 12:52 | karma článku: 30,76 | přečteno: 2737x
  • Další články autora

Viktorie Beso

Je boj za kvalitní školy předem prohraný?

Svinstvo, které se předvádí v českém školství ve spolupráci s našimi politiky je jako zanícený vřed, který se nedaří vyříznout. Malá nepatrná šance tu však možná je...

24.1.2024 v 9:59 | Karma: 30,28 | Přečteno: 3128x | Diskuse| Společnost

Viktorie Beso

Jak zničit fungující a dětmi oblíbenou školu

Byla nebyla, jedna malá škola, do které děti chodily tak rády, že se jim ani nechtělo domů. Ne, to není pohádka, taková škola opravdu existuje! Zatím...

15.1.2024 v 13:12 | Karma: 38,27 | Přečteno: 3747x | Diskuse| Společnost

Viktorie Beso

Oškubaná jako kuře

Brazilské depilaci jsem se vyhýbala jako čert kříži, ještě aby ne, vždyť co může být horšího, než návštěva gynekologie? Přece návštěva gynekologie a skalpování k tomu!

5.1.2024 v 10:41 | Karma: 37,99 | Přečteno: 6493x | Diskuse| Ona

Viktorie Beso

Proč Péčko Prudí Paničky

Takzvané filmy pro dospělé, tedy takové, kde toho hlavní hrdinové na sobě příliš nemají, se těší více u mužského publika. Že by ženy byly toliko prudérní? Ale kdeže.

19.1.2022 v 9:40 | Karma: 33,22 | Přečteno: 2008x | Diskuse| Ona

Viktorie Beso

Movité ženy a chudí muži

Člověk by neřekl, jak jsou dneska ty ženské při majetku. Naštěstí však mají zdatné muže, kteří jim udatně pomáhají, nastavujíc tak svůj vlastní život všanc.

1.12.2021 v 11:08 | Karma: 34,10 | Přečteno: 1701x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Příjezd, kytice první dámě a hned do úřadu. Pavlova návštěva má přísnější opatření

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  11:23

V továrně výrobce výbušnin a střeliva Explosii začala dnes dvoudenní návštěva Petra Pavla a jeho...

Na jihozápad Čech udeří odpoledne silné bouřky. Hrozí i přívalové deště

21. května 2024  10:49,  aktualizováno  11:21

Meteorologové varují, že v souvislosti s tlakovou níží postupující z Alp k severu se mohou během...

Radostné ohňostroje i slzy. Raísího smrt vyvolala v Íránu smíšené pocity

21. května 2024  11:19

Smrt íránského prezidenta Ebráhíma Raísího vyvolala mezi obyvateli blízkovýchodní země smíšené...

Asadova manželka má leukémii. Dřív se léčila z rakoviny prsu

21. května 2024  11:08

Syrská první dáma Asma Asadová má leukémii. V úterý to uvedla kancelář syrského prezidenta Bašára...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5315x
Nadšená cestovatelka, zanícená tanečnice a také tak trošku spisovatelka. Věnuje se zejména ženským tématům a převážně nevážně. Neb humor je jí víc, než vlastní. 

Vydala zatím pět knih. V roce 2012 debutovala lechtivým čtením Sbírka motýlů, o rok později přišla neméně pikantní Sebelhářka a následně Dívka s vůní manga.

Čtvrtá kniha je o síle, energii a spiritualitě ženy. Kdybych tě nepotkal...  následována volným pokračováním: Když jsme se potkali... 

 

http://www.viktoriebeso.cz/ https://www.facebook.com/ViktorieBeso

viktore.beso@gmail.com