Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dámská jízda vs. romance ve dvou

Plánujete dovolenou na slunečné pláži? Já také, ale jezdím s kamarádkami. Proč? Protože existuje desatero zcela opodstatněných důvodů, kvůli kterým je lepší se vydat na cestu k moři s holkama, než s manželem.

Udělat si příjemnou dovolenou, to není jen tak. Krom té správné destinace ve správnou dobu a se správným nepřemrštěným očekáváním, je důležité také zvolit toho správného člověka. Nezkušená žena, přítelkyně či novomanželka nic netušíc mnohdy přemluví svého partnera na romantickou dovolenou u moře a tím je na problém zaděláno.

Jestli si žena chce vychutnat „válečku“ na pláži, tak s mužem většinou ne. Pokud není vyloženě pecivál, preferující těžký relax, moc si to spolu neužijete. Už několik let dovolenou s kamarádkami řešíme tak, že se svými muži vyrážíme za dobrodružstvím, sportem, či objevováním nových krajů, a na pláž se vrháme bez nich. A řeknu vám, není nad takovou válecí dámskou jízdu. Ač jsem sama velký dobrodruh, a s batohem na zádech sjela kus světa, musím přiznat, že poležet si a pokecat na pláži s holkama má něco do sebe. Netušila jsem, že by mne tento typ dovolené mohl tak bavit! Každý rok se na tu naši malou slepičárnu těšíme a nejinak je tomu i letos, protože:

1)     Pivo – hodně ženských pivo k životu nepotřebuje a obvykle je jim jedno jakým z nich uhasí žízeň. Muž má svoji oblíbenou Plzničku (nebo jinou značku) a nad řeckými, italskými či španělskými pěnivými moky (povětšinou bez pěny) v lepším případě ohrnuje nos. A remcá.

2)     Slunce – muži mají možná větší sílu, ale o to nižší je jejich práh snášenlivost vysokých teplot. Spousta žen je zvyklá z domova na válku u radiátoru, kdy ona točí kolečkem doprava a on doleva. Jenomže sluníčko nevypnete. Žena si na pláži u moře lebedí a užívá slunečních paprsků, zatímco muž trpí vedrem. A remcá.

3)     Závist – manžel sedí celý den ve stínu slunečníku, popíjí lokální pivo (které nesnáší), ale jeho opálení je krásnější, než opálení ženy, která se celý den usilovně smaží na sluníčku, a na rozdíl od svého snědého chotě jen lehce zrůžoví. Jak je možné, že se chlapi tak krásně opálí i ve stínu? Nejhorší je, když se muž spálí. Zatímco žena si vášnivě (mlčky a lehce provinile) potírá spáleniny chladícím krémem, tiše trpí a těší se, až kůže zhnědne, muž remcá.

4)     Žárlivost – na pláži potkáte zajisté spoustu půvabných žen. Mladších, krásnějších, štíhlejších. Když je pozorujete s kamarádkami, dokážete se s tím nějak vyrovnat a vždycky na nich najdete spoustu chyb, které vaše sebevědomí poněkud uklidní. Pokud váš muž nemá závažné problémy se zrakem nebo nespí ve stínu omámen místním pivem, většinou si těchto žen všimne. Jejich chyb však už nikoliv. Vy si všimnete, že on si všimnul. Že je hltá pohledem. Remcáte vy nebo on. Nebo oba.

5)     Jídlo – na dovolené s kamarádkami nepotřebujete neustále zajišťovat krmi pro dravou zvěř (ať už je to manžel nebo kupa dětí), popřípadě poslouchat otrávené řeči nad salátem, který mu k večeři nestačí. Holky si salát dají rády a spokojí se třeba s pouhým ovocem. Muž nad takovými „hody“ obvykle remcá.

6)     Nákupy – tady asi není třeba nic vysvětlovat. Víte, kolik je na pobřeží stánků a krámků, které si je třeba prohlédnout?! A všimly jste si, co dělá muž, zatímco vy se rozplýváte, nad kořením, plážovými oblečky, lokální keramikou nebo bižuterií? Remcá.

7)     Time management – v koupelně se obvykle zdržíte po stejně dlouhou dobu, jako vaše přítelkyně, vyhnete se tak očím v sloup, dotazům typu „už jdeš?“ nebo stresu, který způsobuje příslušník silnějšího pohlaví, držící významně kliku od vašeho apartmánu. U čehož samozřejmě remcá.

8)     Orální frustrace – už jste si někdy s manželem pokecaly tak skvěle o ničem a všem jako s kamarádkami?  Patrně ne. A co víc, někteří muži nejen, že nejsou tak sdílní jako vy, dokonce se cítí obtěžováni vaším proslovem a vnucují vám nepříjemný pocit, že „ani na dovolené nemají klid“. A remcají.

9)     Na velikosti záleží – váš kufr je prostě větší, než manželův, potřebujete zkrátka spoustu věcí. Na ráno, poledne, večer, na pláž, do města, do baru, na výlet, na nákupy… a druhý den to všechno nemůžete dělat přeci v tom samém. K tomu mléko před opalováním, na opalování, po opalování, po spálení, na obličej, na celulitidu, na opary, šampony, kondicionéry, parfémy, make-up… Kamarádka má většinou stejně velký kufr jako vy. Kufr vašeho partnera je obvykle menší a lehčí, proto ten váš musí poponášet manžel. A remcá.

10)  Pozorování místního ptactva – bonus na konec. Žena je zcela jistě tvor šikovný a muž zase málo vnímavý, takže ona dokáže často hodit očkem po nejednom lokálním polobohu, aniž by si toho on všimnul. Ale není lepší zírat na místní „kohouty“ zcela nepokrytě, bezostyšně, bez uzardění či obav z přistihnutí a náležitým komentářem? ;)

Je mi jasné, že letošní dámská jízda bude zase skvělá a výborně si odpočineme, i když těch sedm dní bude málo. Moc málo na to, užít si výše uvedené, a na to, abychom si stihly všechno říct. :)

 

www.viktoriebeso.cz

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Viktorie Beso | středa 7.8.2013 11:34 | karma článku: 17,95 | přečteno: 1308x
  • Další články autora

Viktorie Beso

Je boj za kvalitní školy předem prohraný?

Svinstvo, které se předvádí v českém školství ve spolupráci s našimi politiky je jako zanícený vřed, který se nedaří vyříznout. Malá nepatrná šance tu však možná je...

24.1.2024 v 9:59 | Karma: 30,28 | Přečteno: 3128x | Diskuse| Společnost

Viktorie Beso

Jak zničit fungující a dětmi oblíbenou školu

Byla nebyla, jedna malá škola, do které děti chodily tak rády, že se jim ani nechtělo domů. Ne, to není pohádka, taková škola opravdu existuje! Zatím...

15.1.2024 v 13:12 | Karma: 38,27 | Přečteno: 3747x | Diskuse| Společnost

Viktorie Beso

Oškubaná jako kuře

Brazilské depilaci jsem se vyhýbala jako čert kříži, ještě aby ne, vždyť co může být horšího, než návštěva gynekologie? Přece návštěva gynekologie a skalpování k tomu!

5.1.2024 v 10:41 | Karma: 37,99 | Přečteno: 6493x | Diskuse| Ona

Viktorie Beso

Proč Péčko Prudí Paničky

Takzvané filmy pro dospělé, tedy takové, kde toho hlavní hrdinové na sobě příliš nemají, se těší více u mužského publika. Že by ženy byly toliko prudérní? Ale kdeže.

19.1.2022 v 9:40 | Karma: 33,22 | Přečteno: 2008x | Diskuse| Ona

Viktorie Beso

Movité ženy a chudí muži

Člověk by neřekl, jak jsou dneska ty ženské při majetku. Naštěstí však mají zdatné muže, kteří jim udatně pomáhají, nastavujíc tak svůj vlastní život všanc.

1.12.2021 v 11:08 | Karma: 34,10 | Přečteno: 1701x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

V Tatrách zemřel český turista. Plánoval sám vystoupit na Gerlachovský štít

21. května 2024  22:37

Při pádu zemřel ve Vysokých Tatrách na Slovensku 43letý český turista. Podle horské služby plánoval...

V Rusku zatkli kvůli podvodu bývalého generála. V minulosti kritizoval vedení

21. května 2024  21:50

V Rusku zatkli a umístili do vazby bývalého velitele 58. armády Ivana Popova, který je podezřelý z...

Přívalové lijáky zvedají hladiny řek na západě. Déšť zalil železniční přejezdy

21. května 2024  21:17

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal protipovodňovou výstrahu. Týká se vodních toků, které...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  20:54

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5315x
Nadšená cestovatelka, zanícená tanečnice a také tak trošku spisovatelka. Věnuje se zejména ženským tématům a převážně nevážně. Neb humor je jí víc, než vlastní. 

Vydala zatím pět knih. V roce 2012 debutovala lechtivým čtením Sbírka motýlů, o rok později přišla neméně pikantní Sebelhářka a následně Dívka s vůní manga.

Čtvrtá kniha je o síle, energii a spiritualitě ženy. Kdybych tě nepotkal...  následována volným pokračováním: Když jsme se potkali... 

 

http://www.viktoriebeso.cz/ https://www.facebook.com/ViktorieBeso

viktore.beso@gmail.com