Zrady zvané Václav Klaus

President ČR nechce nic podepsat. Stal se jakýmsi notorickým antisignatářem. Mimo již často citované lisabonské smlouvy nehodlá snad do budoucna podepsat vůbec nic. Patrně zanevřel na svůj národ, neboť tento má čím dál tím víc pochybností o duševním zdraví hlavy českého státu. Václav Klaus odmítá už měsíce podepsat "Úmluvu o přistoupení k mezinárodnímu trestnímu soudu", kterou schválily loni obě komory parlamentu, a také protokol k evropské sociální chartě.  Nejedná se o žádné novinky. V roce 2004 blokoval zákon o DPH, takže bylo nutné vyzvednout z nemocnice Cyrila Svobodu, zraněného po automobilové nehodě na páteři a dotlačit jej na invalidním vozíčku do parlamentu, aby bylo možno získat proti presidentovi onen jeden nutný hlas.

   Senátorka Alena Gajdůšková (ČSSD) se v souvislosti s nepodepsáním lisabonské smlouvy rozhovořila na téma "velezrada". President republiky je totiž trestně právně stíhatelný pouze pro velezradu ( čl. 65, odst. 2, ústavy ČR), ale jinak si může dělat, co chce, kdy chce a jak se mu zlíbí. K tomu čl. 65, odst. 3: "Trestní stíhání pro trestné činy spáchané po dobu výkonu funkce prezidenta republiky je navždy vyloučeno."

   Takovou volnost v konání neměl podle ústavy SSSR ani J. V. Stalin!

   Prý se nadměrným pitím piva blbne.

   Ovšem poslanci, kteří odhlasovali čl. 65 ústavy ČR patrně museli pít ještě něco daleko horšího. Chtěl bych se tímto zasadit o to, aby před každým hlasováním v legislativních orgánech, docházelo ke kontrole množství alkoholu v krvi a to krevním odběrem a nebo alespoň dýcháním do balónku. Tím by se určitě zamezilo vytváření celé řady zákonů bezprostředně namířených proti demokracii, lidské důstojnosti a legálním zájmům občanů této země. Rovněž kontroly konzumace drog v řadách poslanců jsou nutné.

   Kdo je nafetovaný, nemá co hlasovat!

   Není mi dost dobře jasné, jak si představuje paní senátorka Gajdůšková dokazování velezrady v připadu Václava Klause. Velezrada je totiž trestný čin spáchaný úmyslně. Velezradu nelze spáchat z nedbalosti. Dále je třeba brát v úvahu idiotství. To totiž podle ústavy ČR nebrání ve výkonu funkce presidenta republiky a je tím pádem je v souladu se zákonem. Pakliže se prokáže, že Václav Klaus neví, co dělá (...a to by neměl být problém), nějaké odsouzení pro velezradu vůbec nepřichází v úvahu.

   Pitomost, jako takovou, nelze de jura kvalifikovat ve smyslu "velezrady". Kdyby to šlo, už dávno by většina "významných státníků" této planety Země, seděla v chládku za mřížemi. Nevím jestli se nemýlím, ale dělá to na mne ten dojem, že Václav Klaus se natolik obrnil vlastní blbostí, že se stal v dimenzích jurisprudence ČR prakticky nezranitelným. President je doslova neprůstřelným: Pitomost není velezrada a není jí zase tolik, aby to vystačilo na svěrací kazajku. Prostě pat - neřešitelná situace!

   Přeji sice paní senátorce Gajdůškové mnoho úspěchu, ale její odhodlání mě spíše připomíná počínání Dona Quijota a Sancho Panzi v boji proti větrným mlýnům.  Snad z tohoto důvodu ony zoufalé výkřiky mnoha politiků. Zde pouze hrstka příkladů ve vztahu na lisabonskou smlouvu:

   Alexander Vondra (ODS): "Je povinností presidenta lisabonskou smlouvu podepsat. Přesně to vyplývá i ze slibu, který on dával, že bude dbát ústavnosti a zákonů této země. Bylo by naprosto bezprecedentní, kdyby president odmítl respektovat jednoznačnou vůli zákonodárných orgánů."

   Martin Bursík ( DSZ - Strana zelených): "Je to nehoráznost! Kdyby byl na hradě Jan Švejnar, bylo by už podepsáno!"

   Jiří Paroubek (ČSSD): "Výroky presidenta Klause o 'mrtvé lisabonské smlouvě' považuji nejen za popření dosavadního vývoje českých národních dějin, ale hraničí to dokonce s jeho ústavní rolí" a šéf sociálních demokratů pokračuje: "Vyzývám presidenta Václava Klause, aby respektoval většinové politické rozhodnutí a lisabonskou smlouvu si nadále nebral jako rukojmí svého osobního politického angažmá. Jeho osobní politický boj skončil."

   Ano, jeho osobní politický boj sice skončil, ale proč by nemohl v mezích svých možností, českému národu ztrpčovat osud a ztížit mu tím jeho renomé ve světě? Kdo mu za to může, co udělat? Český národ je tady pro něho a nikoli obráceně. On sedí na Hradě a nikoli český národ. Bude tedy podepisovat, resp. nepodepisovat, co se mu zlíbí!  Počká prý až, co udělá Irsko.

   Chrání tedy zájmy Irska a nikoli ČR.

   Jeho vstřícnost vůči Rusku je nepřehlédnutelná.

    Proč vlastně?

    Proti jeho nestandartnímu vztahu k dnešnímu Rusku protestovala 21.05. 2009 řada významných osobností. Umělci se shromáždili na Pražském hradě a svůj happening nazvali rusky "POČEMU?" (Proč?). 

   My jsme v pevném spojenectví NATO, hlavně s USA, Velkou Británii, Francii a Německem. Tak "počemu" ono zbytečné koketování s Ruskem, které vzbuzuje u naších spojenců pouze nedůvěru a podezření z pokusů o "zradu"? Je třeba dát západním spojencům zcela jasně najevo: Pan Klaus se vlichotil Moskvě sám za sebe a český národ s tím nemá nic společného.

   Neuskutečnění lisabonské smlouvy je i v prvořadém zájmu Ruska a Číny.

   Obě tyto mocnosti se totiž brání a bojí sjednocené a tím silné Evropy, jejíž nedílnou součástí je i Česká republika.  Shrnuto a podtrženo: President Václav Klaus chrání a prosazuje zájmy Irska, Ruska a komunistické Číny, nepodepsáním lisabonské smlouvy. Zůstává přesto otázkou: Je to šílenství a nebo velezrada?

 

 

 

  

Autor: Jan Berwid-Buquoy | úterý 2.6.2009 2:18 | karma článku: 23,93 | přečteno: 2334x
  • Další články autora

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

29.2.2024 v 23:56 | Karma: 18,66

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

25.1.2024 v 17:47 | Karma: 11,12

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

12.12.2023 v 0:14 | Karma: 17,28

Jan Berwid-Buquoy

Nešťastná země zvaná Rusko

27.11.2023 v 18:47 | Karma: 28,28