Rusové natřeli měsíc na rudo...

   Jak by to dopadlo, kdyby Sovětský svaz stanul jako první na měsíčním povrchu? Ruští bolševici by se zařídili podle svého a měsíc by byl ideologicky zmalován rudou barvou, aby celý svět viděl, kdo je tam pánem.

Chruščov dokonce prohlásil, že SSSR přistane na měsíci jako první a až tam Američané konečně přiletí, budou jim tam Rusové vydávat vstupní viza...

   Jednoho krásného dne se objevil ředitel FBI, J. Edgar Hoover, u prezidenta USA, Johna F. Kennedyho, s podivným hlášením: „Pane prezidente, Rusové začali natírat rudou barvou měsíc na červeno. Co máme proti tomu podniknout?

   Kennedy pouze zavrtěl hlavou: „Nedělejte nic a jenom je sledujte!“    

Hoover s odpovědí sice spokojen nebyl, ale musel se pdřídit. Za několik dní byl u Kennedyho nazpátek: „Pane prezidente, dostávám zneklidňující zprávy. Měsíc už je z poloviny rudý.

JFK pouze vstal ze židle a přistoupil k řediteli FBI: „Hoover, chcete jim snad tu štětku vyrvat z ruky? Pozorujte celé dění, nepodnikejte nic a podávejte mi zprávy. Odchod!

Ze samého zoufalství se obrátil šéf FBI na vedení CIA a hlavní velitelství ozbrojených sil USA s prosbou o pomoc. Všichni se shodli na tom, že prezident je slaboch, neboť radikální vojenské řešení odmítá... Hoover opět začal klepat na dveře prezidentovy pracovny v „Bílém domě“.

Jakmile vstoupil, oslovil jej JFK: „Tak, co řediteli, co je nového?“ Oslovený ze sebe bleskurychle vyhrkl: „Pane prezidente, Rusové mají již dvě třetiny měsíce hotové a pokračují dál. Hovořil jsem se CIA a Ministerstvem obrany, je neprodleně nutné vojensky zasáhnout nebo bude měsíc příští týden rudý!

    „Hoover, co je to zase za idiotskou paniku!? Chcete snad kvůli tomu začít třetí světovou válku a zničit veškeré lidstvo na této planetě? Pozorujte dění dál a až budou Rusové hotovi, tak zase přijďte!“

Ředitel FBI se opravdu příští týden dostavil a koktaje hlásil: „P...P...Pane prezidente, měsíc je rudý!“ Kennedy kývl hlavou: „Jste si jist, že je úplně rudý? Není tam ani skvrnka bílá?“ Oslovený zavrtěl rezolutně hlavou: „Jsem si naprosto jist. Měsíc je úplně rudý!“ Kennedy neváhal ani minutu s odpovědí: „Víte, co Hoover!? Zajistěte ať naše lidi vezmou kýbl s bílou barvou a na ten rudý měsíc napíšou COCA-COLA ! “

Autor: Jan Berwid-Buquoy | úterý 13.10.2020 18:07 | karma článku: 17,82 | přečteno: 606x
  • Další články autora

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

29.2.2024 v 23:56 | Karma: 18,66

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

25.1.2024 v 17:47 | Karma: 11,12

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

12.12.2023 v 0:14 | Karma: 17,28

Jan Berwid-Buquoy

Nešťastná země zvaná Rusko

27.11.2023 v 18:47 | Karma: 28,28