Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Peake se prý bála, aby neskončila jako Parkanová!

   Na rozdíl od politické turistky Vlasty Parkanové má Karolína Peake své zásady a není jí jedno, kdo jí přistrčí ke korytu. Je velice atraktivní ženou. Tedy ve srovnání s poslankyní Parkanovou, které v žádném případě znásilnění nehrozí. Peake je všemi mastmi mazaná oportunistka snažící se v parlamentu dělat a prosazovat politiku. Tím se rovněž liší od Parkanové. Ta sice také zasedá v parlamentu, ale politiku v něm nedělá. Sedí tam pouze na židli.  

JUDr. Vlasta Parkanova sedící...

   Jediné, co mají obě ženy společného je jakýsi imaginární vstup do Guinessovy knihy rekordů: Vlasta Parkanová je první zpěvačkou na světě, jenž se stala ministryní obrany a Karolína Peake je první ženou na světě ve funkci ministryně obrany, vykonávající svůj úřad pouhých osm dní. Oba rekordy se uskutečnily v České republice.
   Na skutečnost, že obě ženy neměly pro výkon funkce ministra obrany absolutně vůbec žádné předpoklady se nepotřebujete ptát armádního generála Vlastimila Picka. To vám potvrdí každý desátník...
 Neuvěřitelnou záhadou - a to nejen pro naše partnery v NATO, pouze zůstává, kdo deleguje ony extrémně nekompetentní osoby na tak klíčová ministerská křesla? My prokazatelně žádnou nukleární výzbroj nevlastníme, takže škody napáchané tímto neodpovědným politikařením zůstávají v rámci snesitelnosti. Přesto - vypěstujte si na zahrádce ředkvičky a potom udělejte kozla zahradníkem! Jak myslíte, že to asi dopadne?
   Vlasta Parkanová má na krku soud. Karolína Peake byla na ministerstvu obrany tak kratičkou dobu, že nestačila splnit žádnou skutkovou podstatu, za kterou by musela za mříže. V případě zpěvačky Parkanové je tomu naopak. V souvislosti s nákupem vojenských dopravních letadel CASA je obviněna z naplnění skutkových podstat dvou trestných činů: zneužití pravomoci veřejného činitele (§ 329 trestního zákoníku) a porušení pravomoci při správě cizího majetku (§ 220 trestního zákoníku). Prý napáchala škody za 658 milionů korun. 
   Pakliže někde zůstanete dlužni 50 Kč za struhadlo na cibuli, vřítí se k vám do bytu exekutor a začne se s vámi tahat o televizi, pračku a vysavač... K paní Parkanové žádný exekutor nepříjde. Citovaných 658 milionů korun musí zaplatit každý z nás z vlastní kapsy. Odborně se tomu říká „daňový poplatník“. Její případné odsouzení a zbavení poslaneckého mandátu nám od těchto dluhů ale ani za mák nepomůže.

  Jak je to možné, že jakási potrhlá důchodkyně, jenž si ve své stařeckosti omylem objednala za 50 Kč struhadlo na cibuli, které nepotřebuje, je nemilosrdně buzerována výkoným orgánem státu  a vrcholný politik způsobující občanům stamilionové škody je sice trestně stíhán, ale neplatí za své selhání ani korunu?
   Karolína Peake (též zvaná „jepičí ministryně obrany“) sice provedla během své extrémně krátké doby působnosti na ministerstvu obrany personální opatření hodné k nasazení svěrací kazajky, ale tyto kroky nebyly protizákonné. Zdůvodňovala je následujícím argumentem: “Bála jsem se, že dopadnu jako Parkanová“. Přesto, vyslovená obava nemá hlavu ani patu, neboť novou ministryni nikdo nenaváděl k tomu, aby nakupovala v zahraničí vojenskou válečnou techniku o jejímž smyslu (ostatně jako v případě Parkanové) nemá ani páru.
   Já bych v žádném případě neobviňoval pouze zpěvačku a jepičí ministryni obrany. To by bylo nespravedlivé. Někdo je podle jakési tajné logiky dosadil do ministerských křesel, ačkoli musel vědět, že obě dámy jsou nekompetentní, nedisponují ani základními znalostmi vojenství, nikdy v žádné válce nebyly a dokonce se osobně nezůčastnily ani jednoho vojenského cvičení se zbraní v ruce. Ještě navíc bych si dovolil tvrdit, že zmíněné osoby nemají nejmenší tušení, co je to “Pozor!“ a “Pohov!“...
   Spíš bych se dotazoval následující metodikou: “Kdo je zodpověden za to, aby jakási neúspěšná zpěvačka nakupovala vojenská dopravní letadla, dokonce pro případ třetí světové války (jsme přeci členskou zemí NATO!), přestože věděl, že dotyčná osoba doposud stála převážně pouze před kavárenským mikrofónem a neumí zacházet ani s vojenskou vzduchovkou!?“
   Případ Karolíny Peake se mi jeví zcela deduktivně jako v kauze Parkanové. Ona sama se k tomu přiznala: „Bála jsem se, že dopadnu jako Parkanová“. Jinými slovy lze výrok interpretovat tak, že jepičí ministryně obrany má obavy z toho, že by v budoucnu (na základě své notorické nekompetence a zásadní neznalosti věci) zcela určitě provedla podobnou nehoráznou pitomost jako její předchůdkyně, která by nás opět stála např. dalších 658 milionů Kč.
   Zde se naskýtá otázka: „Podle jaké logiky vybral předseda vlády Petr Nečas zmíněnou nekompetentní dámu na post ministryně obrany, aby jí potom zase po osmi dnech nemilosrdně vyhodil?“
   Fácit? Vlasta Parkanová by se měla i nadále věnovat zpěvu na prknech českých gastronomických podniků. Karolína Peake by se měla vrátit k jejímu původnímu angažmá ve věci děckých parků a pískovišť. Petr Nečas doposud doslova vykopl celkem 13 ministrů ze své vlády. Na post premiéra jak se zdá, nedorostl. Měl by se tím pádem raději ucházet o  místo vyhazovače nějakého nočního baru v okolí Václavského náměstí...
   No, dobře. Koho však chcete v příštích volbách volit, když by současní politici zpívali, hráli si na písečku nebo vyhazovali opilce od barových pultů?

Autor: Jan Berwid-Buquoy | neděle 30.12.2012 18:02 | karma článku: 33,42 | přečteno: 1743x
  • Další články autora

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

Když bohatí zchudnou, chudí umřou hlady! Poučuje nás prastaré anglické heslo: „When the rich get poor, the poor starve ?to death.” Komunisté nerozumí hospodářství. Kdyby mu rozuměli, nebyli by komunisté!

29.2.2024 v 23:56 | Karma: 18,66 | Přečteno: 449x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

Atentáty existují od nepaměti a v západní hemisféře jsou takřka na denním pořádku. To, co se však přihodilo 21.12. 2023 na Filosofické fakultě KU, na Náměstí Jana Palacha, to nemá v dějinách českého národa obdoby:

25.1.2024 v 17:47 | Karma: 11,12 | Přečteno: 382x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Historické kotrmelce diktátora Putina

Poradci ruského prezidenta, Vladimíra Putina, jsou Ivan 4 „Hrozný“,Petr1 “Veliký“ a Kateřina 1 „Veliká“. Navíc ještě začal rehabilitovat a oprašovat Stalina... Putin na každém kroku zapomíná, že žije v 21. století.

1.1.2024 v 13:39 | Karma: 21,67 | Přečteno: 473x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

Kriminalita má sice mnoho tváří, ale nad některými druhy kriminality zůstává lidský mozek beznadějně stát. Lidská moudrost má silně ohraničené meze působnosti, ale lidská blbost je naprosto bez hranic...

12.12.2023 v 0:14 | Karma: 17,28 | Přečteno: 530x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Nešťastná země zvaná Rusko

Rusko je, bylo a patrně zůstane chudobincem Evropy. S obrovským úspěchem se vyhýbá evropské civilizaci a ve své vnitřní perverzitě to povařuje za vítězství. Vzdálíte-li se od ruských metropolí a zabloudíte na venkov

27.11.2023 v 18:47 | Karma: 28,28 | Přečteno: 763x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Brusel zveřejnil 10 kroků pro přijímání migrantů, z nichž se Česko nevyzuje

12. června 2024  18:34

Evropská komise zveřejnila harmonogram, který má zajistit, aby v jednotlivých členských státech EU...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel ve 13:23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

Evropu čeká vlna veder, dorazí i do Česka. Ve Španělsku čekají 45 stupňů

11. června 2024  15:34,  aktualizováno  15:49

Teploty v Evropě od víkendu výrazně vzrostou. Od pondělí do čtvrtka příštího týdne bude letní až...

Turisté na Gran Canarii mají po koupání. Úřady kvůli žralokům zavřely pláže

18. června 2024  13:18

Mnozí turisté teď na ostrově Gran Canaria musejí dát před plaváním v moři přednost jiné aktivitě....

Pod dvacetitunovým jeřábem se utrhla krajnice. Hrozilo, že se převrátí na chatu

18. června 2024  13:13

Dvacetitunový jeřáb vyprošťovali v pondělí hasiči na okraji města Jeseník. Nejenže se kolos...

Nejásáme, ani nejsme zklamaní. Musíme cílit i na prvovoliče, říká Fiala o volbách

18. června 2024  13:13

Výsledky voleb do Evropského parlamentu nejsou pro koalici SPOLU drtivou porážkou, řekl v rozhovoru...

„Ficovi pomohlo, že sám bojoval.“ Lékař poprvé popsal dny po atentátu

18. června 2024  13:11

Rychlé zotavování slovenského premiéra Roberta Fica po atentátu v Handlové souviselo s tím, že...

Nejlepší tip na letní grilovačku: Bez něj se neobejdete
Nejlepší tip na letní grilovačku: Bez něj se neobejdete

Ajvar skvěle dochutí všechny grilované pokrmy. V redakci jsme vyzkoušely jemný i pálivý Ajvar, který se hodí k masu i zelenině. Jaké recepty se...

  • Počet článků 349
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2409x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.