Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pakliže nezměníme životní styl, lidstvo vymře...

   Corona krize (Covid 19 ) zachvátila celou Zeměkouli a vlády tohoto světa jsou bezradné. Nařízená opatření se míjí účinkem a v některých případech vyvolávají dokonce smích a masové protesty. Morová nákaza se šíří dál.

Ovšem, i když se nám podaří vynalézt vakcínu proti této nemoci, nemáme ani zdaleka vyhráno. „Covid 19“ nevznikl v „Číně“ a rovněž nikoli ze dne na den. Jde o globální katastrofu způsobenou naším dosavadním životním stylem...

 Podívejme se nejdříve na to, co znamená zkratka „Covid 19“. Definice zní: „Coronavirus disease 2019“ (Coronární virus nemoci roku 2019). Nákaza tedy vznikla roku 2019 a není možné, aby její původ byl v jedné zemi a během několika týdnů se rozšířil po celé planetě. Spíše jde o příčinu celosvětovou.

   Americký týdeník TIME ve svém vydání z 19.10. 2020 přináší glosu pod názvem „How to build a safer world – We need rethink how we live“ (Jak vybudovat bezpečnější svět - Musíme přehodnotit, jak žijeme). Autor, Fareed Zakaria, tvrdí, že se nám podařilo zdevastovat Zeměkouli natolik, že se na ní zakrátko nebude nechat žít.

 Doposud prý bylo zdevastováno celkem 75% suchozemského a 66% mořského povrchu. Tedy, tím pádem dostatečné množství na to, aby se mohlo lidstvo obávat o svojí existenci.

 Roušky nikoho nezachrání a jsou pouze kosmetickou úpravou, neboť tam, kde se nosí, např. na 100%, všude od rána do večera, tam právě dochází k největší úmrtnosti následkem „Covid 19“ (Belgie, Bavorsko, Španělsko atd.).

    Ačkoli nejsem lékař, přesto bych si dovolil tvrdit, že právě nošení roušky urychluje nakažení „Covidem 19“ a nikoli naopak. Nošení roušky se provádí podle metody „tonoucí se i stébla chytá“, jenomže ono „stéblo“ ještě nikdy žádného „tonoucího“ nezachránilo.

   Tedy, postup nákazy: Rouška vám brání normálnímu přísunu čerstvého vzduchu. Vydýchaný vzduch znovu vdechujete do plic, čímž se oslabuje obranyschopnost tělesného organizmu. Tím se oslabená tělesná schránka nejen vystavuje nebezpečí nakažení „Covidem 19“, nýbrž jakýmkoli virem. Jakmile se dostanete do styku s Coronou, její virové subjekty se vdechováním dostanou do masky. Tam zůstanou zakonzervovány. Sousředěni v takovýchto výhodných podmínkách se tam mohou rozmnožovat jak se jim zlíbí. Je pouze otázkou času než se dostanou z masky do krevního oběhu nositele.

   Fareed Zakaria, tvrdí, že nejen „Covid 19“, nýbrž i další morové nákazy, které se tady v dějinách nikdy nevyskytovaly, jako „ptačí chřipka“, „nemoc šílených krav“, „prasečí mor“ atd. jsou následkem devastace naší planety.

    Lidstvo mělo pouze to štěstí, že tyto zákeřně smrtelné nemoci nebyly přenosné na lidi. Šíření zmíněné zvířecí morové nákazy bylo eliminováno jatečnými porážkami přímo v chovu, kde se nemoc vyskytla. V případě nositelů „Covid 19“ tak postupovat nelze. Nemůžeme odvézt několik milionů lidí na jatečnou porážku! Naopak se je snažíme zachránit...

  Jakmile se nám podaří vynalézt vakcínu, můžeme morovou nákazu pouze pozastavit, ale vyhladit ji nelze, neboť podle Fareeda Zakaria, zdevastovaná planeta vytvoří jinou infekční vlnu, která bude proti vakcíně odolná. Jediná možnost je změnit životní styl a tím zanikne automaticky i zákeřná nemoc. Středověké morové epidemie nezmizely proto, že byl vynalezen lék (který ostatně vynalezen nebyl), nýbrž na základě radikální změny životního stylu.

   Naše současná konzumní společnost je vývojem překonána a vyčerpána. Je třeba nastoupit novou etapu „kapitalizmu s lidskou tváří“.

   Onu etapu nazval bývalý spolkový kancléř SRN a „otec německého hospodářského zázraku“ Ludwig Erhard – Zformovaná společnost (Die Formierte Gesellschaft)

   Erhard definuje onu zformovanou společnost ve své knize „Myšlenky prošlého půlstoletí“ (Gedanken aus fünf Jahrzehnten), Düsseldorf 1998:  

Jedná se o společnost dynamické rovnováhy, nikoli o systém zamrzlého jezera bez pohybu. Ono jezero musí mít plynoucí vodní tok živoucího tělesa. Taková společnost nemůže být řízena ze zhora vládou a různými nařízeními. Ve své podstatě musí být ze zásady demokratická.  To ovšem vyžaduje naprosto jiné taktiky a přístupy vládnoucí třídy k potřebám občanů. Je nutné vytvořit podmínky nového společenského uvědomění...“

Toho ovšem klasický stát, protkaný neustálým bojem o politickou moc, není schopen.

Supermoderními prostředky zdevastuje Zeměkouli a povede lidstvo naší planety k jisté záhubě. Klasický stát nejprve, již tradičně, vyvolával naprosto zbytečné války. Nyní devastuje planetu a vyvolává morové nákazy. Jedinou možnou záchranou je Erhardova Zformovaná společnost a přebudování klasického státu v jeho negativních základech, vytvořením státu „všelidového“.  

Někteří čtenáři se mě ptají na prameny. Zde jsou ty nejdůležitější:
TIME, 19.10. 2020 "How to beuild a safer world - We need rethink how we live".
TIME, 26.10. 2020 "Capitalism to Incorporate Social Value"
Týdeník TIME je jeden z nejserioznějších masmédií této planety.

Dále podpurné prameny "Frankfurter Allgemeine Zeitung" a "Die Welt" ve svých vydáních 17.10 - 25.10. 2020. Jedná se o nejrozšířenější a nejserioznější deníky SRN.

Knižní publikace: Jan Berwid-Buquoy: "ZFORMOVANÁ SPOLEČNOST , Tajemství blahobytu pro kařdého - Blahobyt pro celý svět" (Praha 2017).

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Berwid-Buquoy | neděle 1.11.2020 13:43 | karma článku: 13,49 | přečteno: 526x
  • Další články autora

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

Když bohatí zchudnou, chudí umřou hlady! Poučuje nás prastaré anglické heslo: „When the rich get poor, the poor starve ?to death.” Komunisté nerozumí hospodářství. Kdyby mu rozuměli, nebyli by komunisté!

29.2.2024 v 23:56 | Karma: 18,66 | Přečteno: 440x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

Atentáty existují od nepaměti a v západní hemisféře jsou takřka na denním pořádku. To, co se však přihodilo 21.12. 2023 na Filosofické fakultě KU, na Náměstí Jana Palacha, to nemá v dějinách českého národa obdoby:

25.1.2024 v 17:47 | Karma: 11,12 | Přečteno: 371x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Historické kotrmelce diktátora Putina

Poradci ruského prezidenta, Vladimíra Putina, jsou Ivan 4 „Hrozný“,Petr1 “Veliký“ a Kateřina 1 „Veliká“. Navíc ještě začal rehabilitovat a oprašovat Stalina... Putin na každém kroku zapomíná, že žije v 21. století.

1.1.2024 v 13:39 | Karma: 21,67 | Přečteno: 468x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

Kriminalita má sice mnoho tváří, ale nad některými druhy kriminality zůstává lidský mozek beznadějně stát. Lidská moudrost má silně ohraničené meze působnosti, ale lidská blbost je naprosto bez hranic...

12.12.2023 v 0:14 | Karma: 17,28 | Přečteno: 524x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Nešťastná země zvaná Rusko

Rusko je, bylo a patrně zůstane chudobincem Evropy. S obrovským úspěchem se vyhýbá evropské civilizaci a ve své vnitřní perverzitě to povařuje za vítězství. Vzdálíte-li se od ruských metropolí a zabloudíte na venkov

27.11.2023 v 18:47 | Karma: 28,28 | Přečteno: 756x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Konec války připomněly stíhačky. Neotevírejme dveře zlu, apeloval Pavel

8. května 2024  8:50,  aktualizováno  10:36

Přímý přenos Lidé si ve středu na různých místech Česka připomínají výročí konce druhé světové války. Nejvyšší...

Staletá tradice vzala za své. Britský pánský klub vpustí do svých řad ženy

8. května 2024  9:59

Jeden z nejstarších a nejslavnějších londýnských pánských klubů Garrick Club v úterý rozhodl, že do...

Izrael otevírá přechod Kerem Šalom, kamiony už navážejí humanitární pomoc

8. května 2024  9:48

Izraelská armáda ve středu oznámila, že znovu otevírá přechod Kerem Šalom z Izraele do Pásma Gazy....

Rusko útočilo desítkami střel a dronů, poškodilo tři ukrajinské elektrárny

8. května 2024  7:09,  aktualizováno  8:30

Rusko v noci na středu vyslalo na Ukrajinu více než 50 střel a 20 dronů, uvedl ukrajinský prezident...

  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.