Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Notorický vyhazovač a spolupachatel "amnestie" - Petr Nečas

Ačkoli má ODS řadu schopných politiků, premiér Petr Nečas ji svojí povrchností a unáhleností činí nevolitelnou. Jeho rekordy ve vyhazování svých vládních společníků jej i ve světovém měřítku, katapultovaly na první místo. Daleko za ním v závěsu, stojí německá kancléřka Angela Merkelová. Té se sice podařilo vyhodit pouze tři ministry, ale zato i dva spolkové prezidenty. Nečas "svého" prezidenta nevyhodil, neboť na rozdíl od geniálně mazané kancléřky SRN, neví jak na to. Když už nemohl jinak, tak s ním  alespoň nešel na oběd, ale přesto si lámeme hlavu proč vlastně?  

Jo, jo - vám se to řekne, neměl jsem amnestii podepisovat, ale co kdyby se na mě Klaus začal zlobit? Vy ho neznáte! On je schopen mi ztáhnout kalhoty a naplácat mi na holou...

   Předsedovi vlády ČR se doposud podařilo vyhodit celkem 13 ministrů. Ale přesně tak jako při jeho neúčasti na obědě s Václavem Klausem, neznáme pravý důvod jejich provinění, pakliže k nějakému vůbec došlo. Když naposled vyhazoval "jepičí" ministryni obrany Karolínu Peake hovořil zcela nejasně: " Má nedůvěra neklesla k nule, klesla do záporných hodnot." Ovšem osm dní před tím jí naprosto důvěřoval. To, že Peake na post ministra obrany byla naprosto nekompetentní, věděli snad všichni, mimo Petra Nečase. 

   Ještě tajuplnější je vyhazov bývalého ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, též zvaného "Jánošík", alias "Robin Hood". Tento odvážný "lukostřelec" (ostatně, narodil se ve znamení střelce), premiérovi již od doby jeho odvážného pročišťování poměrů na Západočeské universitě v Plzni, moc nevyhovoval. Když se v zápětí podařilo "Jánošíkovi" chytit Davida Ratha jak proměňuje krabici vína v 7 milionů korun, došla notorickému vyhazovači trpělivost. Začal jednat patrně asi podle následujícího hesla: "Dneska lapil Ratha, zítra příjde řada na mne a na ty ostatní. Není nic účinějšího než ho vyhodit a bude pokoj!" Vymyslel si na něj, že Pospíšil "neumí šetřit". O jaké úspory se ovšem jedná, to notorický vyhazovač nevysvětlil. Patrně měl na mysli, že "Jánošík" nešetřil korupčníky, protože, kdyby při odchodu ze záchodu za sebou jenom zapoměl zhasnout, určitě by to nebyl důvod k vykopnutí z funkce ministra spravedlnosti...

Po událostech s "amnestií" ( ve skutečnosti zbabělá pomsta na českém národě), je nám všem jasné, že by Pospíšil s Nečasem na onom hanebném pamfletu nikdy nespolupracoval. Vyhazovač potřeboval ohebnou páteř se kterou u "Jánošíka" počítat nemohl. Dokonce by mohlo hrozit nebezpečí, že by vedle Ratha dostal vyhazovač Nečas celu čís. 14 a notorický kleptoman Klaus celu čís. 15. Vůbec bych se nedivil, kdyby si s tím český "Robin Hood" Pospíšil ve vztahu na obsah "amnestie" poradil, jako si poradila v Berlíně Merklová se dvěma spolkovými prezidenty...

V úloze ohebné páteře musel tedy nastoupit Pavel Blažek. Tam není zádrhel. Vyhazovač našel svého "kývala" a kleptoman mohl být rovněž spokojen. Dnes už víme, že "zbabělá pomsta na českém národě" je kolektivní dílo kleptomana Václava Klause, notorického vyhazovače Petra Nečase a poslušného kývala  Pavla Blažka. Co si myslí o tomto výtvoru z hlediska právního, nejpovolanější zástupce práva a spravedlnosti, předseda Ústavního soudu ČR Pavel Rychetský, zní takto: "Jsme svědky neuvěřitelného diletantismu." Tedy jinými slovy trojlístek Klaus-Nečas-Blažek jsou "neuvěřitelní diletanti". To je sice smutné dost, ale tragédie spočívá pouze v tom, že tento lidský materiál nám vládne!

Notorický vyhazovač se sice snažil v masmédiích obhajovat tím, že "zbabělou pomstu na českém národě" podepsat musel, avšak jedná se o vyfabulovanou obhajobu vlastního selhání. Poslechněme si kompetentního odborníka Rychetského: "Nezbývá než reagovat na výrok premiéra, že měl povinnost amnestii spolupodepsat. Nic takového z ústavy nevyplývá, naopak princip kontrasignace předpokládá společný projev vůle a předseda vlády není taková rozhodnutí povinnen podepsat."

Ano, není pochyb, premiér Petr Nečas je "spolupachatelem". Měl by ze svého jednání vyvodít důsledky a odstoupit z postu předsedy vlády dříve než dojde k hlasování o nedůvěře vládě. Na jeho místě bych si já osobně Jiřího Pospíšila alias "Jánošíka" - českého "Robina Hooda", dovedl dost dobře představit.

 

 

     

 

Autor: Jan Berwid-Buquoy | pátek 11.1.2013 0:56 | karma článku: 20,82 | přečteno: 863x
  • Další články autora

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

Když bohatí zchudnou, chudí umřou hlady! Poučuje nás prastaré anglické heslo: „When the rich get poor, the poor starve ?to death.” Komunisté nerozumí hospodářství. Kdyby mu rozuměli, nebyli by komunisté!

29.2.2024 v 23:56 | Karma: 18,66 | Přečteno: 449x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

Atentáty existují od nepaměti a v západní hemisféře jsou takřka na denním pořádku. To, co se však přihodilo 21.12. 2023 na Filosofické fakultě KU, na Náměstí Jana Palacha, to nemá v dějinách českého národa obdoby:

25.1.2024 v 17:47 | Karma: 11,12 | Přečteno: 382x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Historické kotrmelce diktátora Putina

Poradci ruského prezidenta, Vladimíra Putina, jsou Ivan 4 „Hrozný“,Petr1 “Veliký“ a Kateřina 1 „Veliká“. Navíc ještě začal rehabilitovat a oprašovat Stalina... Putin na každém kroku zapomíná, že žije v 21. století.

1.1.2024 v 13:39 | Karma: 21,67 | Přečteno: 473x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

Kriminalita má sice mnoho tváří, ale nad některými druhy kriminality zůstává lidský mozek beznadějně stát. Lidská moudrost má silně ohraničené meze působnosti, ale lidská blbost je naprosto bez hranic...

12.12.2023 v 0:14 | Karma: 17,28 | Přečteno: 530x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Nešťastná země zvaná Rusko

Rusko je, bylo a patrně zůstane chudobincem Evropy. S obrovským úspěchem se vyhýbá evropské civilizaci a ve své vnitřní perverzitě to povařuje za vítězství. Vzdálíte-li se od ruských metropolí a zabloudíte na venkov

27.11.2023 v 18:47 | Karma: 28,28 | Přečteno: 763x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Brusel zveřejnil 10 kroků pro přijímání migrantů, z nichž se Česko nevyzuje

12. června 2024  18:34

Evropská komise zveřejnila harmonogram, který má zajistit, aby v jednotlivých členských státech EU...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel ve 13:23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

Evropu čeká vlna veder, dorazí i do Česka. Ve Španělsku čekají 45 stupňů

11. června 2024  15:34,  aktualizováno  15:49

Teploty v Evropě od víkendu výrazně vzrostou. Od pondělí do čtvrtka příštího týdne bude letní až...

Turisté na Gran Canarii mají po koupání. Úřady kvůli žralokům zavřely pláže

18. června 2024  13:18

Mnozí turisté teď na ostrově Gran Canaria musejí dát před plaváním v moři přednost jiné aktivitě....

Pod dvacetitunovým jeřábem se utrhla krajnice. Hrozilo, že se převrátí na chatu

18. června 2024  13:13

Dvacetitunový jeřáb vyprošťovali v pondělí hasiči na okraji města Jeseník. Nejenže se kolos...

Nejásáme, ani nejsme zklamaní. Musíme cílit i na prvovoliče, říká Fiala o volbách

18. června 2024  13:13

Výsledky voleb do Evropského parlamentu nejsou pro koalici SPOLU drtivou porážkou, řekl v rozhovoru...

„Ficovi pomohlo, že sám bojoval.“ Lékař poprvé popsal dny po atentátu

18. června 2024  13:11

Rychlé zotavování slovenského premiéra Roberta Fica po atentátu v Handlové souviselo s tím, že...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 349
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2409x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.