Vypelichaná

Tento blog není vhodný pro muže, speciálně chlupaté muže, vhodný pak pouze pro některé ženy, metrosexuály, gaye a jiné milce bezsrstnatosti. Nedoporučuji ho k četbě těm, co chtějí řešit politiku a jiné „vážné“ věci.

„Neboj, vylínáš...“ utěšovala mne kamarádka Tina, když jsem se jí svěřila, že se po aplikaci IPL hned nedostavuje kýžený efekt.
IPL je depilace pulsním světlem, po které by vám měly (na dlouhou dobu) vypadat chloupky všude po těle, kde si umanete a kde se necháte odblikat.
Zlákala mě jiná kamarádka, která tento proces už podstoupila a chválila jej. I já tedy podlehla lákavé vidině hladkého těla i obličeje, bez použití holítek a trhačů, a zakoupila voucher na pět procedůr. V létě byl s obří slevou – no nekupte to.
Pozdě jsem si nastudovala, že pro úspěšný výsledek se nesmím celé léto opalovat, ani natírat samoopalovacím krémem, pouze se holit, nic neškubat a dva dny před každým zákrokem už ani neholit a kůra trvá 4 měsíce. Hlavně kontrast mezi barvou pokožky a barvou chloupku musí být co největší, to pak prý nejlépe funguje.

„To dám, pro krásu se musí trpět,“ řekla jsem si na začátku a vyznačila v diáři termíny a tzv. chlupaté dny, kdy před osvícením nesmím vylézt mezi lidi.
Ale s postupem léta, kdy začínají být snědí i ti, co nevytáhli paty ze zápraží, mi má tělesná běloba přece jen poněkud vadí a také snědý špíček vypadá chutněji než ten bílý.

„Nejsem nemocná,“ statečně odrážím blbé dotazy. „Účinkuji v historickém filmu. Hraju šlechtičnu a jak je známo, tenkrát byl opálený jen sprostý lid...“
Nedávno jsem nachladla z klimatizace, takže můj obraz kašlající nemocné chuděry se mi těžko vyvracel.

Také když jsem se ponořila do hlubin internetových diskuzí, má radost z vize holátka poněkud vzala za své, i když si domyslím, že diskutují hlavně nespokojení klienti.
Slečna co mne ve studiu odblikávala byla velmi příjemná a říkala, že u každého bývá efekt jiný, proto také poskytují slevy, aby si vše mohli zákazníci vyzkoušet a nenaříkat, že zaplatili balík a nic. Bojím se, že i já budu tento případ i když jsem taková přírodní rarita. Takže kontrast by měl být splněn dostatečně.

Nebudu malovat čerta na zeď a vyčkám zbylých dvou zákroků, zda zdárně vypelichám. Ono vydržet si nic nevyškubat je nad mé síly. Připadám si jako pes, kterému když ovážete zraněnou tlapku, musíte mu dát na krk takový ten umělý límec, aby si zubama nerval obvaz. Tak se cítím při pohledu na pinzetu a epilátor.

Tento blog vznikl na popud dotazů mých kamarádek – jak to funguje a jestli do toho jít. A myslím, že ho ocení i jiné ženy. Opakuji: je to pouze pro statečné, neb ty méně odvážné dopadnou jako ten pes bez límce.

Krásný zbytek léta a pokud jste dočetli, přes varování v perexu, až sem, vynechejte v diskuzi boj  „příroďáků s holiči a trhači.. „ O tom jsem už psala dávno zde.

 

 P.S. :Nejlepší je udělat z nouze ctnost a k té průpovídce s historickým filmem vytáhnout třeba slunečník po pratetě, jupku a dlouhou sukni ;-)

 

Autor: Štěpánka Bergerová | čtvrtek 15.8.2013 16:58 | karma článku: 17,76 | přečteno: 1440x