… o mámivé iluzi erotického prádla

Nedávno jsem byla na křestu povídkové knihy, kde autorka vetkla do úvodního textu inspiraci z příběhů vyslechnutých v kabince obchodu s luxusním prádlem.

Na akci bylo několik figurín s umně naaranžovaným erotickým prádlem, které ve mně spolu s tématem z knihy vyvolaly úsměvnou vzpomínku.
Před pár lety jsem na blog napsala článek „O minutovém prádle … pohádka pro dospělé holky“, kde jsem popsala můj vztah v toku času k oné načančané a veskrze nepraktické parádě. Dříve jsem pochopitelně po takových kouscích toužila a fantazie byla mnohem barvitější než pozdější realita, kdy jsem v prádelníku pár takových soupraviček měla. Přiznám se, ještě mám, ale protože dávám přednost nekomplikovanému pohodlí, stává se z předmětu doličného dekorativní záležitost možná pro nějakou příští instalaci.
Soukromým výzkumem se mi potvrdilo, že takové oblečky jsou nejžádanější před objektivy fotoaparátů, u tyče v podání profesionálky, na módní přehlídce,… nikoliv v „akci“,  kde nejen že vydrží na svém místě žalostně krátkou dobu na to, aby milý vyslovil dlouhou adoraci tohoto outfitu, ale ani ho to obvykle nenapadne.
Když k tomu připočtu nefalšované punčochy připínané na podvazkový pás přezkou, je to vpravdě horor a nechápu jak to ty naše prababičky dělaly, když nebyly punčocháče a samodržky.
Vlastně je to roztomilé, projít si tímto objevovacím prahnoucím obdobím, protože to k tomu patří. Naštěstí je dnes nepřeberné množství „civilních“ padnoucích kousků, takže i v pohodlí lze vypadat přitažlivě v jakékoliv situaci, bez ošívání se z krajek, byť nanovytuněných.

Navíc mne u původního blogu zaujal komentář jednoho čtenáře v duchu úvahy, že pokud muž zjistí v intimní chvíli, že partnerka má na sobě sladěné, či dokonce erotické prádlo – měl by si uvědomit, že nebyl to on, kdo první myslel na sex.
No sladěné v dnešní době je snad už norma pro běžné nošení a první myšlenka na sex v rovině emancipace by měla být od ženy spíše vítána. Cítím tak nějak z dotyčného lehkou konzervativní konotaci. Co by asi napsal dnes, kdy v televizi Óčko běží seznamovací show Naked Attraction, kde lidé nepotřebují žádné prádlo.

Rozhodně nechci slečny a dámy odrazovat od pořizování oněch pokladů, a pány v jejich nakupování jako dárků. Tato zkušenost je nesdělitelná, nepřenositelná a navíc příjemně dobrodružná, a je potřeba ji učinit na vlastní kůži.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štěpánka Bergerová | pátek 29.3.2024 20:29 | karma článku: 19,67 | přečteno: 838x