Yogou se nedá nic zkazit,

přesvědčovali mě lidé v okolí a já jsem si opakova dokola: atˇ jsem alesponˇ trochu ohebná, když už nemůžu být štíhlá, Přesto uběhlo několik měsíců, než jsem našla odvahu do tělocvičny vstoupit.

Bála jsem se, že se budu na podložce pro yogu válet jako tlustá a ještě k tomu nepohyblivá velryba.

Před očima mám totiž stále svoji čtyřicetiletou štíhlou a ohebnou neteř, která mi poslala na facebook fotky, jak cvičí yogu. Je tak zapletená a propletená, jako kdyby neměla páteř. Těžko jsem rozpoznala,  kde  má nohy a kde ruce.

Trápilo mě jakou ostudu si asi trhnu, až budu marně chytat balance při postoji na jedné noze se zavřenýma očima. Což takový kočičí hřbet? Sexy kočičí hřbet se svoji těžkou a olověnou páteří nikdy s kočičí pružností nevykouzlím, i kdybych se sebevíc snažila. Jak si asi budu sedat a kolena ohýbat při vytvoření lotosového květu...?

Dlouho jsem se přesvědčovala a ještě, když jsem prvně stála před tělocvičnou, váhala jsem. Hned jak jsem vstoupila dovnitř, překvapilo mě, že jediná štíhlá ženská je tam naše cvičitelka. Dalších devět ženských, které tam v hloučcích postávaly a povídaly si, byly také takové velryby. Zaradovala jsem se: jsem mezi svýma. Jak jsem mohla zapomenout, že tato yoga je určena lidem ve věku 55+ a začátečníkům. Tudíž se tam kromě cvičitelky, nebude vyskytovat nikdo, kdo už má s yogou dlouholeté zkušenosti.

Yoga mě pozitivně naladila, takže příští týden půjdu opět. Také jsem navázala přátelství, jedna z cvičících žen mě zvala na další aktivity: gentle fitness, je to prý dvakrát v týdnu.

Posilovat nemůžu, a tak se asi vrhnu na tu jemnější formu cvičení. Gentle fitness, to by se mi nemělo nic stát...?!?

Autor: Ivana Lance | středa 7.8.2019 23:23 | karma článku: 17,10 | přečteno: 560x
  • Další články autora

Ivana Lance

USA Georgia vs. Česká Republika

28.3.2024 v 16:20 | Karma: 25,21

Ivana Lance

Zachráněná?

12.2.2024 v 18:40 | Karma: 21,50

Ivana Lance

Láska je jako duha

9.1.2024 v 18:34 | Karma: 14,40

Ivana Lance

Předstírám, že jsem: Sibyla.

3.1.2024 v 1:01 | Karma: 15,29